Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Εκφυλιστικά φαινόμενα στην ΠΑΣΚΕ ! ! !

Αν και στην τελευταία προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει ως αδέρφια τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, τουναντίον, φέρεται έτοιμος να τους διώξει όλους όπως διαρρέεται από την Ιπποκράτους!
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (;) που όπως λέγεται έχει έτοιμο προς κατάθεση στο πρωτοδικείο το νέο όνομα, φέρεται έτοιμος να κάνει μια νέα αρχή, με όλους και με όλα, βάζοντας βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο της συνδικαλιστικής παράταξης.
Στόχος του είναι να βρεθούν νέα άτομα, πρόθυμα να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της παράταξης, με ότι σημαίνει αυτό.
Ήδη, έχει στείλει το σχετικό μήνυμα και περιμένει αντιδράσεις.
Αντιδράσεις που ήρθαν με τις επίσημες ανακοινώσεις που ακολουθούν…

ΠΑΣΚΕ: Δεν είμαστε "μαγαζάκι" του ΠΑΣΟΚ για να μας διαλύσει!!!

Η ΠΑΣΚΕ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιπποκράτους, με αφορμή τις "διαρροές" που έγιναν στον τύπο περί προθέσεως του Ευάγγελου Βενιζέλου για διάλυσή της, λέγοντας ότι είναι αυτόνομη παράταξη λειτουργικά και οργανωτικά.
Η ΠΑΣΚΕ ιδεολογικά, καταστατικά και οργανωτικά διαχώρισε τη θέση από το κόμμα πριν από 8 περίπου χρόνια.
Αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 συγκλήθηκε Πανελλαδικό Συνέδριο της συνδικαλιστικής παράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων στελεχών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ, όπου έλαβαν απόφαση πλήρους αυτονόμησης της ΠΑΣΚΕ από τον κομματικό φορέα.
Όπως και τότε, έτσι και τώρα, διατυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ΠΑΣΚΕ είναι η μεγάλη σοσιαλιστική - αριστερή παράταξη των εργαζομένων που διαχωρίζει τη θέση της και δεν αντιστοιχίζεται πίσω από κόμματα και ειδικά εκείνα που εκφράζουν νεοφιλεύθερες αντιλήψεις και εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑ.Σ.Κ.Ε
19.6.2012

Προς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΠΑΣΚΕ
Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων
Σύντροφοι,
Εν μέσω της περίπλοκης πολιτικής κατάστασης στη χώρα, «διέρρευσαν» πληροφορίες και υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενόψει πρωτοβουλιών για την ανασύσταση-ανασυγκρότηση του κόμματος σχεδιάζει τη διάλυση και της ΠΑΣΚΕ.
Διακηρυκτικά ο καθένας μπορεί να σχεδιάζει όπως θεωρεί.
Πρακτικά όμως όλοι γνωρίζετε ότι η ΠΑΣΚΕ είναι παράταξη λειτουργικά και οργανωτικά πλήρως αυτόνομη από κόμματα, κυβερνήσεις, εργοδότες.
Ως εκ τούτου τα δημοσιεύματα πετυχαίνουν το αντίθετο από τα επιδιωκόμενα.
Την μεγάλη, ισχυρή, αποτελεσματική, σοσιαλιστική παράταξη των εργαζομένων τη συγκροτούν τα χιλιάδες μέλη και στελέχη της και υπάρχει ως αποτέλεσμα της δράσης της και όχι ως προϊόν κομματικών αποφάσεων.
Δεν είμαστε παράταξη κόμματος.
Είμαστε η μεγάλη παράταξη των δυνάμεων της εργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Και τέτοια θα παραμείνουμε.
Τα κόμματα έχουν το ρόλο και τη στρατηγική τους και εμείς τη δική μας.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες, σοσιαλιστές, αριστεροί εργαζόμενοι που δεν εκφράζονται από άλλες συνδικαλιστικές-κομματικές παρατάξεις αποτελούν τη δύναμη και τη δυναμική μας.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κεντρικής ΠΑΣΚΕ, ακολούθησε και η ανακοίνωση της φθίνουσας ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ που μιλά για συνέδριο ανασυγκρότησης το Φθινόπωρο…
Εάν έχει απομείνει τίποτα έως τότε…ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

22/06/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Ελλάδα σήμερα ζει μια μεταβατική περίοδο καθώς άρχισαν να φαίνονται ξεκάθαρα τα συμπτώματα της βαθιάς κρίσης στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Με βάση τα νέα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η κρίση στο πολιτικό χώρο δεν άφησε ανέγγιχτο και το συνδικαλιστικό χώρο.
Ο συνδικαλισμός πάντα αποτελούσε το «αποκούμπι» του εργάτη. Ήταν ο μανδύας που τον προστάτευε από το μακρύ χέρι της εργοδοσίας. Οι λανθασμένες πρακτικές όμως τον οδήγησαν στην απαξίωση. Ακούμε και σήμερα τις φωνές των εργαζομένων ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να αλλάξει ρότα, πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συνδικαλιστών και των ημετέρων και να γίνει πάλι ο εκφραστής της αγνής ψυχής, της αγωνίας και των αγώνων των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ έχοντας ανοικτά τα αυτιά της, άκουσε. Αφουγκράστηκε τον εργαζόμενο και προχωρά στο επόμενο βήμα. Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ είναι ζωντανός οργανισμός που συγκροτείται από όλους μας, δημιουργήθηκε για όλους μας. Ως ζωντανός οργανισμός αντιδρά. Αντιδρά σε εκείνες τις πρακτικές που απαξιώνουν τα πάντα.
Αντιδρά και αλλάζει.
Προχωράμε λοιπόν σε ένα Συνέδριο τον προσεχή Σεπτέμβριο με τα εξής χαρακτηριστικά:
- Επαναπροσδιορισμός των Αξιών και των Αρχών της παράταξης,
- Οργανωτική Ανασυγκρότηση των Δομών και των Οργάνων.
Καλούμαστε λοιπόν όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να καταφέρουμε να συναντηθούμε. Χρειαζόμαστε τις ιδέες και τα οράματα όλων εκείνων που συμφωνούν να εξυπηρετούν το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων.
Ευχή και στόχος όλων μας είναι στο τέλος του Συνεδρίου του Σεπτέμβρη να έχει γεννηθεί κάτι Νέο, Υγιές, Αγωνιστικό, και προπάντων Ενωτικό.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: