Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ επιμένει: ΣΣΕ να 'ναι και ό,τι να 'ναι ! ! !


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


04/07/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά την τελευταία ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ, που ουσιαστικά το Προεδρείο υποστέλλει την σημαία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού ζητά από τους εργαζόμενους ακόμα – ακόμα και την ανέκκλητη εντολή και πληρεξουσιότητα για την “διαχείριση της ατομικής πλέον Σύμβασης Εργασίας”, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ εκφράζει ξεκάθαρα τις θέσεις της:
- Η ανέκκλητη δήλωση είναι απόφαση του Προεδρείου και όχι του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ.
- Ο όρος ανέκκλητη δήλωση αφαιρεί το δικαίωμα της όποιας ανάκλησης κριθεί από τον εργαζόμενο.
Επιπροσθέτως αυτό δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Προεδρείου στα μέλη του Σωματείου.
Αρκούσε μια απλή εξουσιοδότηση του εργαζόμενου προς το Σωματείο.
Σχετικά με τους “επαγγελματίες περιφερόμενους συκοφάντες” του Προεδρείου ΠΣΕΕΠ τους λέμε:
Είστε υποκριτές, συνεχώς μαλώνετε τους εργαζόμενους που εκφράζουν αντίθετη άποψη, την οποία την λοιδορείτε, λασπώνετε τους πάντες και είστε ιμάντες μεταφοράς της λάσπης όταν είστε οι ίδιοι βουτηγμένοι μέσα σε αυτήν.
Είστε διπλά αναξιόπιστοι όταν οι περισσότεροι από εσάς της Εκτελεστικής Γραμματείας βρίσκεστε στο τελικό στάδιο συνταξιοδότησης, βάζοντας τα προσωπικά σας ζητήματα σε βάρος του συλλογικού οφέλους με μια δήθεν επαναστατικότητα.
Επειδή οι περισσότεροι από εσάς περιφέρεστε στις “πλατείες”, ζητώντας συμμετοχική δημοκρατία, οφείλετε να την κάνετε πράξη.
Η μόνη λύση είναι η κάλπη, η γνώμη των εργαζομένων με το ερώτημα αν πρέπει να υπογραφεί ή όχι η ΕΣΣΕ που διασφαλίζει την συλλογικότητα, με τα χαρακτηριστικά της τελευταίας διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/06/2011.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ανέκαθεν, στα δύσκολα παίρνει θέση, δεν κρύβεται.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ λέει ναι στην υπογραφή της ΕΣΣΕ με τα χαρακτηριστικά της 30/06/2011.
Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να πράξετε, πριν σας γράψει η ιστορία ως το ιδανικότερο σχήμα για έναν εργοδότη, αφού θα οδηγήσετε στην πλήρη διάλυση της ΕΣΣΕ και πιθανά στην αποδόμηση του ΠΣΕΕΠ.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ντροπή δεν έχουν, από την αρχή της διαπραγμάτευσης με το μέρος της
Εταιρίας είναι, και τώρα το παίζουν σωτήρες ?
( πουλάτε πουλάτε το ξύλο θα το φάτε )

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

Εύγε κύριοι της Πασκε, σας έχουμε μάθει πολύ καλά, για πείτε μας, ποιόν έχετε τώρα έτοιμο που σας τελείωσαν οι Σαλακίδιδες για να ανατρεψετε το σκηνικό στο σωματείο και να πάρετε το πάνω χέρι, ενάμιση χρόνο με τον Μίχα στον τιμόνι του σωματίου και τον αποστασία Σαλακίδη στο ΠΕΣΥ είσασταν ανύπαρκτοι, παριστάνατε τα σκυλάκια της εταιρείας, τώρα που πλέον δεν περνάει ο λόγος σας(ευτυχώς), προσπαθήτε ωα διασπάσετε την ενώτητα των εργαζομένων λες και είσαστε εσείς στην καρέκλα του Κόκοτου, αναθεμα την ώρα που σας ψήφισα κύριοι της ΠΑΣΚΕ αν και ήξερα τι λαμόγια είστε και εσείς όπως και η παράταξη που σας στηρίζει και αυτή τη στιγμή καταδυναστεύει την χώρα στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά να ξέρετε πως στις αποθήκες των εργοστασίων μας 2 υλικά είναι αυτά που περισσεύουν πάντα, σχοινί και σαπούνι...

Ανώνυμος είπε...

Το πρωι φυρνουσε ενας γυμνοσαλιαγκας και εκβιαζοντας μαζευε υπογραφες για Γενικη συνελευση. Μονο τετοιοι τους μεινανε, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ. Με τι ματια αντικρυζετε τα παιδια σας; Τι τους λετε για σας; Οτι σερνεστε στον βουρκο στα σκατα για να επιβιωσετε; Δεν νομιζω, Μάλλον το παιζετε στελεχη, αγωνιστεσ Δεν σκεπτεστε ομως αν καποτε μαθουνε ποιος ειναι πραγματικα ο πατεραs τους πως θα αισθανθουν; ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ 4Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ.Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΔΥΣΕΙ.ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ".ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να αλλάξουν όνομα, από πασκε ελπε σε λαμογια ελπε .
Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που τους ψήφισα, όμως συνάδελφοι η ώρα τους θα έρθει, τώρα τους μάθαμε καλά οι μάσκες έχουν πέσει

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

γιατί συνάδελφε, τόσα χρόνια δεν τους ξέρατε, εγώ ψήφισα πασκε μόνο για συγκεκριμένα άτομα, και από αυτούς δεν βγήκε ούτε ένας

Ανώνυμος είπε...

Όσο ζεις μαθαίνεις συνάδερφε,

Ανώνυμος είπε...

Βομβα μεγατονων!!!

Γιωργο που εισαι!

Η ΔΑΚΕ επειτα απο αγαστη μακροχρονια συνεργασια που καταδικαστηκε απο ολους οσους την ψηφιζαν γυρισε σελιδα!

Εβγαλε ανακοινωση με την οποια κατηγορει την Πασκε!

Γιωργο αναρτησε τη!!!

Μηπως λεω μηπως ηρθε η ωρα να απαλλαγει και απο τα <>!!!

Εαν θελουν να εχουν προσωπο και να μπορουν να εμφανιζονται στα Ελπε ηδου η Ροδος ηδου και το πηδημα!!!(αληθεια ολο αυτο το καιρο που οι υπολοιπες παραταξεις <> για να ενημερωσουν ειναι οι εκπροσωποι της)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ο μεγάλος αντίπαλος αυτή τη στιγμή δεν είναι η εταιρεία, ούτε οι συνάδελφοι που στήριξαν την πασκε, αντίπαλοι ειναι αυτοί που βρίσκονται στις θέσεις κλειδιά της εταιρείας που έχουν ως μοναδικό σκοπό να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και την δικιά τους καριέρα και όσοι τους βάζουν πλάτη από όποια παράταξη και αν ειναι αυτοί, εδώ δεν μιλάμε πλέον για ρουσφέτια τύπου κλιμακίων ή άλλων προαγωγών, μιλάμε για το μέλλον όλων μας και την επιβίωση των οικογενειών μας μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και τεχνητού φόβου, συνάδελφοι πριν 3 χρόνια που εντάχθηκα στο δυναμικό της εταιρείας έπαιρνα λιγότερα χρήματα από σήμερα και όμως έβγαζα το μήνα με αξιοπρέπεια(έχοντας 2 παιδια), σήμερα δεν μου φτάνουν να βγάλω το μήνα και με το 3ο παιδί που περιμένω έχω αρχίσει σοβαρα να σκέφτομαι, εάν αλλάξουν οι όροι της σύμβασης μας και κοπούν οι ωριμάνσεις, να επιστρέψω στο προηγούμενο μου επάγγελμα, βαρύτερο μεν κυρίως ψυχολογικά με πολύ καλύτερες απολαβές, και φανταστείτε την επόμενη ή μεθεπόμενη χρονιά που οι κύριοι της διοίκησης έχοντας το καρπούζη και το μαχαίρη παρουσιάσουν τεχνητά αρνητικά νούμερα τί θα μας ζητήσουν να κόψουμε? κύριοι ξέρω πως ο καθένας κοιτάει το συμφέρων του, αλλά μην ξεχνάμε πως αυτός ο εγωισμός είναι που μας έκανε μια χώρα μπουρδέλο, οι κύριοι της διοίκησης θέλουν να κάνουν μια επιτυχημένη εταιρεία σε εταιρεία μπουρδέλο... επίσης να θυμίσω σε κάποιους συναδέλφους που κοντεύουν στην σύνταξη και λενε "δεν βαριέσαι εγώ φεύγω", αύριο θα είναι τα παιδιά τους ή ακόμα και τα εγγόνια τους εδώ, τότε τι θα λένε?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ..........

Ανώνυμος είπε...

Οι αυθεντιες στον υποκριτικο αγωνα συνδικαλιστες της Πασκε περασαν στην ιστορια των Ελπε με μαυρα γραμματα και αυτο θα τους ακολουθει μεχρι να παρουν συνταξη. Και οι τυφλοι ειδαν και τα παιδια τους ακομα δεν τα σεβονται!

Ανώνυμος είπε...

το ποιος ειναι λαμογιο θα το δουμε παιδια συντομα οσο και για το προεδριο να το χαιρεσται και για ζητηστε κανα πρακτικο να ξεστραβωθητε λιγακι πριν βγειτε να κραζεται και τοτε θα δουμε ποιοι ειναι τα λαμογια γιατι σημερα ειπαν οτι δεν κρατανε πρακτικα ωραιο σωματειο εχετε να το χαιρεσται.
και για την ιστορια την συμβαση που ειχαμε μεχρι τωρα η πασκε ειχε κλειση της περισσοτερες

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο Τύπου:
Με σημαντικά κίνητρα ξεκινά η εθελουσία στον ΟΤΕ

Αποχώρηση για περίπου 1.600 υπαλλήλους κοντά στη σύνταξη
Καμία επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία - ο ΟΤΕ αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους
Σεβασμός στους εργαζομένους και την προσφορά τους



Στην εφαρμογή δυο Προγραμμάτων Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού προχωρά ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετασχηματισμού της εταιρείας μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις. Τα Προγράμματα δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους.

Οι εργαζόμενοι που θα ανταποκριθούν στα Προγράμματα θα αποχωρήσουν από την εταιρεία έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

Α. Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη προϋπηρεσίας -εκ των οποίων τα 15 στον ΟΤΕ-, και που θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρους ή μειωμένης) από 1/1/2013 έως τις 31/12/2015.

Βασικοί άξονες των κινήτρων αποχώρησης:
1. Η αναπλήρωση κατά 80% περίπου των καθαρών αποδοχών που θα ελάμβανε ο εργαζόμενος από την ημερομηνία αποχώρησης μέχρι τη λήψη σύνταξης.
2. Η προβλεπόμενη για τους εργαζόμενους ΟΤΕ αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε €25.000 και επιπλέον μισθούς 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
3. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για προαιρετική ασφάλιση (αυτασφάλιση) έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης (χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού).
4. Ποσό έως περίπου €11.000 για την αναγνώριση του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας.
5. Πρόσθετο ποσό αποζημίωσης σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης, που ισούται με €1.500 το τρίμηνο επί τον αριθμό των τριμήνων που υπολείπονται μέχρι τη λήψη σύνταξης.
6. Ειδικό πρόγραμμα ομαδικής ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης έως τη θεμελίωση δικαιώματος άμεσης λήψης σύνταξης.

Β. Ανοιχτό Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης
Αφορά εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ.

Ως κίνητρα αποχώρησης παρέχονται:
1. Η προβλεπόμενη για τους εργαζόμενους ΟΤΕ αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε €25.000 και επιπλέον μισθούς 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
2. Σταθερό μικτό ποσό €25.000.

Με τα παραπάνω προγράμματα ο ΟΤΕ:

Δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό του που εργάστηκε για δεκαετίες και προσέφερε στην εταιρεία, να αποχωρήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Προσφέρει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο στους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν.
Δημιουργεί ευκαιρίες για την απασχόληση νέων ανθρώπων - κάτι το οποίο έχει ανάγκη η χώρα μας.
Δεν επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία.


Η εφαρμογή των προγραμμάτων επιτρέπει στον ΟΤΕ να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του και να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΣΕΕΠ...ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ..80% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ.. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ..ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ...