Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Αυγουστιάτικος περίπατος στην Αρεόπολη!!!


Η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής είναι ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες. Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου τα Σάββατα, οι ντόπιοι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους και πουλάνε τοπικά προϊόντα. 
Γύρω από την πλατεία θα βρείτε πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, cafe και τη δημοτική βιβλιοθήκη. Περπατήστε στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού και θαυμάστε το. Η Αρεόπολη και τα περίχωρά της αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς βάσεις για εκδρομές σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη. Πετρόχτιστα χωριά με εντυπωσιακά πυργόσπιτα μέσα στις φραγκοσυκιές. 
Η Βάθεια και ο Γερολιμένας είναι δύο από τα πιο γνωστά. Μικρές παραλίες με κροκάλες και εντυπωσιακά τοπία θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του on the road, ενώ οι περιπατητές θα βρουν πολλές αφορμές για πεζοπορίες. Ο Πύργος Διρού με τα εντυπωσιακά σπήλαια αποτελεί βασικό τουριστικό αξιοθέατο για την ευρύτερη περιοχή. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι καλύτερες εποχές για περπάτημα στα πέτρινα χωριά, ενώ το καλοκαίρι η Μάνη κερδίζει διαρκώς νέους φαν. 
Η Ιστορική πρωτεύουσα της Μάνης έχει επίνειο το ξακουστό Λιμένι που ήταν το προπύργιο του τελευταίου μπέη της Μάνης, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Σπάνιας ομορφιάς το Λιμένι, με ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, μετά τις εξαιρετικές αναπαλαιώσεις την πετρόκτιστων πύργων και κτιρίων που αποτελούσαν το συγκρότημα του παλατιού των Μαυρομιχάληδων. 
Η Αρεόπολη στα καλντερίμια της προσφέρει κάθε είδους διασκέδαση, με πολύ ωραία ταβερνάκια και καλαίσθητα μπαρ, ανάμεσα σε πύργους και εκκλησίες παραδοσιακής μανιάτικης αρχιτεκτονικής. Απαραίτητη επίσκεψη, λίγα χιλιόμετρα μετά την Αρεόπολη, τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ωραιότερα παγκοσμίως, στο οποίο περιηγείσαι με καραβάκι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής…










































































Δεν υπάρχουν σχόλια: