Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Λίγες μέρες στο Tinos Beach στα Κιόνια της Τήνου!!!


Ανακαινισμένο και χτισμένο πάνω σε μία από τις πιο ονομαστές παραλίες της Τήνου, στην περιοχή Κιόνια, μόλις 3 χλμ. ή 5 λεπτά από τη Χώρα, το Tinos Beach είναι ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα με πλούσιες παροχές για να εξασφαλίσει την άνετη και ευχάριστη διαμονή σας στο ευλογημένο νησί. Κατέχει προνομιακή θέση δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, για να κάνετε το μπάνιο σας με άνεση, αλλά και σε πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα.
Δίπλα στην πόλη της Τήνου βρίσκεται η παραλία του Αγίου Φωκά, η µεγαλύτερη και µια από τις οµορφότερες του νησιού. Απέχει µόνο λίγα λεπτά πεζή από τη Χώρα και συγκεντρώνει ό, τι µπορεί να έχει µια παραλία. Σε άλλα σηµεία υπάρχει µόνο άµµος, σε άλλα βότσαλα ή και τα δυο, ενώ πεύκα και αρµυρίκια προσφέρουν τη σκιά τους κατά µήκος της ακτής. Εστιατόρια, καφετέριες, ενοικιαζόµενα δωµάτια, οµπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και beach bar µε θαλάσσια σπορ ικανοποιούν όλα τα γούστα. Το κάµπινγκ και το ελικοδρόµιο του νησιού βρίσκονται εδώ. Ο Άγιος Φωκάς είναι ιδανικός για κολύµπι, τζόκινγκ αλλά και περίπατο ως τον αρχαίο βράχο του Βρυοκάστρου µε θέα τη ∆ήλο.
Σε µικρή απόσταση δυτικά της Χώρας βρίσκεται το παλιό λιµανάκι του Σταυρού. Η γραφική αυτή µικρή παραλία µε τα ερείπια του παρελθόντος είναι ιδανική κυρίως για απογευµατινό κολύµπι, αφού το ηλιοβασίλεµα από εδώ είναι εκπληκτικό. Το µικρό οµώνυµο εκκλησάκι και το ουζερί µε τα φρεσκοψαρεµένα χταπόδια και άλλα θαλασσινά συµπληρώνουν την πετυχηµένη επιλογή.
∆ίπλα στο Σταυρό βρίσκεται ο Άγιος Μάρκος. Το µικρό εκκλησάκι δεσπόζει στο βράχο που κρύβει κάτω του τη µικρή παραλία. Τα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά προσελκύουν αυτούς που προτιµούν την όχι και τόσο ζεστή θάλασσα. Όταν φυσά βοριάς, ο Άγ. Μάρκος γίνεται καταφύγιο και ιδανική λύση για τους λουοµένους. Ο Άγιος Μάρκος βρίσκεται κοντά στη Χώρα, από την οποία απέχει 2 χλμ περίπου. Με κατεύθυνση προς Κιόνια, αμέσως μετά την παραλία του Σταυρού, θα συναντήσετε το ξωκλήσι του Αγίου Μάρκου, απ’ όπου ξεκινάνε τα σκαλιά προς την παραλία. Η παραλία εξυπηρετείται και από ΚΤΕΛ. Είναι από τις πιο κοντινές στη Χώρα παραλίες, σε απόσταση που μπορεί να περπατηθεί, με βότσαλο, βαθιά νερά και φυσική σκιά από αρμυρίκια. Είναι η πιο απάνεμη και πολυσύχναστη κοντινή στη Χώρα παραλία, που τις μέρες με δυνατό αέρα μαζεύει αρκετό κόσμο.Το ξωκλήσι του Αγίου Μάρκου είναι γραφικό και με ωραία θέα. Αν προλάβετε θέση στα βράχια δεξιά θα έχετε εκτός από σκιά και "φυσική ξαπλώστρα".
Αµέσως µετά τον Άγιο Μάρκο συναντούµε τα Κιόνια µε τα Τσαµπιά στην αρχή τους, που οφείλουν το όνοµά τους στον οµώνυµο ιστορικό ποταµό Σαµπιά που εκβάλλει εδώ. Η µεγάλη παραλία µε βότσαλα και πεύκα εκτείνεται µπροστά στον αρχαιολογικό χώρο των Κιονίων µε το ναό του Ποσειδώνα και "βλέπει" τη Σύρο. Πλήθος από ταβέρνες και ενοικιαζόµενα δωµάτια ικανοποιούν τους επισκέπτες. Μετά τα Κιόνια υπάρχουν διαδοχικά ακρογιάλια µε οµορφότερο το τελευταίο της Πλατιάς Άµµου ή του Γερµανού, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.










Δεν υπάρχουν σχόλια: