Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Η υπόθεση δεν σηκώνει τσιγάρο!!!


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τα ινία της χώρας ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του: «Συνήθως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας είναι αρνητικά. Ε, λοιπόν, σήμερα έχω να σας πω κάποια καλά νέα:

- Η κατανάλωση τσιγάρων έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία 10ετία.

- H μείωση του καπνίσματος είναι ακόμη μεγαλύτερη στους νέους.

- 8 στους 10 Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους και ενοχλούνται, όταν επιτρέπεται.

- 9 στους 10 πιστεύουν ότι η πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και είναι πια φανερό ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την πλήρη απαγόρευση του τσιγάρου στους κλειστούς χώρους. Είναι άλλωστε αδιανόητο να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο. Πρώτον γιατί δεν υπήρξε πολιτική βούληση και δεύτερον γιατί δεν συγκροτήθηκε ποτέ αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός.

Το έχω ξαναπεί και θέλω σήμερα να το επαναλάβω. Μόλις γίνουμε κυβέρνηση ο νόμος θα εφαρμοστεί. Χωρίς εξαιρέσεις. Παντού και πάντα.

Αν σε κάτι, ωστόσο, δίνω ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι η ενημέρωση. Κυρίως των παιδιών μας στα σχολεία, όπου το έδαφος πια είναι πρόσφορο για να μην ξεκινήσουν ποτέ αυτήν την βλαβερή συνήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: