Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας για τον διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ


Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Παράρτημα Μεσσηνίας

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, διεξήχθη ο Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ» στην Μεσσηνία στην Καλαμάτα και για πρώτη φορά στα τελευταία πολλά χρόνια και στην Κυπαρισσία για τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής Τριφυλίας. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι παρατηρήθηκε ρεκόρ συμμετοχής μαθητών για τα τελευταία πολλά έτη. Ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι ρεκόρ συμμετοχής, δεν μπορεί να εξηγηθεί με την διευκολυντική για τους μαθητές λειτουργία και δεύτερου εξεταστικού κέντρου στην Κυπαρισσία, καθώς και η συμμετοχή στο εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας, σχεδόν διπλασιάστηκε. Συνεπώς αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια προς:
1) Τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους, που αντιδρούν με τον συγκεκριμένο τρόπο, πολύ θετικά, στην διαμορφωμένη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των τελευταίων ετών που βιώνουμε όλοι.
2) Στους καθηγητές τους στα Σχολεία που τους εμπνέουν και τους καθοδηγούν σε κάτι που αποτελεί πολιτισμικό αγαθό της Ανθρωπότητας, με γνήσιες Ελληνικές ρίζες.
3) Στους επιτηρητές Μαθηματικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της ΕΜΕ εθελοντικώς και δωρεάν και πολλοί των οποίων θα κάνουν και μια προκαταρκτική αξιολόγηση μέρους των γραπτών.
4) Στους μη Μαθηματικούς καθηγητές επιτηρητές της Κυπαρισσίας οι οποίοι βοήθησαν επίσης εθελοντικώς την ΕΜΕ. Σε αυτούς τα συγχαρητήρια είναι ιδιαίτατα.
Για την ιστορία, η συμμετοχή μετρήθηκε στα 241 γραπτά μαθητών, 197 στην Καλαμάτα και 44 στην Κυπαρισσία.

Για το παράρτημα της ΕΜΕ στην Μεσσηνία

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιάννης Π. Πλατάρος


Δεν υπάρχουν σχόλια: