Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εργαζόμενοι προ των ευθυνών τους... ΣΚΕΕΠ: "οι εργαζόμενοι ψήφισαν"!!!


ΣΚΕΕΠ

12.09.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 05.09.2014 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. του Σωματείου στην αίθουσα του ΠΕ.ΣΥ ΒΕΘ. Η ατζέντα περιελάμβανε πληθώρα θεμάτων, μιας και οι εργαζόμενοι ψήφισαν να γίνεται Δ.Σ. κάθε δύο μήνες αντί ενός, σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό. Θα αναφερθούμε στα κυρίαρχα θέματα που είναι τα ακόλουθα:

Αρνητική αξιολόγηση συναδέλφου λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Η σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη ενέργεια της Εργοδοσίας δεν αφορά μόνο τον συν. Χριστίδη, αφορά όλους μας. Κάθε συνάδελφος αξιολογείται από τους ανωτέρους του για τις γνώσεις του, το ενδιαφέρον του, την προσφορά του και την απόδοση του στην εργασία του. Για την συνδικαλιστική του δράση ''αξιολογείται'' από τους συναδέλφους του σε καθημερινή βάση. Αυτή η ενέργεια της Διοίκησης φανερώνει προσπάθεια ''εκφοβισμού και εξαγοράς φιλοσοφίας'' και δεν θα μείνει αναπάντητη. Ενημερωθήκαμε από το Προεδρείο ότι προτίθεται να αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς την Εταιρεία και ότι θα προχωρήσει στην έκδοση Δελτίου Τύπου. Συμφωνήσαμε, περιμένουμε την υλοποίηση των παραπάνω και απαιτούμε την ίδια στάση να υπάρχει και για το σύστημα αξιολόγησης, όπου επιχειρείται να εφαρμόζεται από πολλούς σαν μόνιμος μηχανισμός ρουσφετιών, για να λειτουργεί πιεστικά στο σύνολο της εργασίας σε νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και στους μισθούς.

Μετακίνηση συναδέλφων με λεωφορεία.

Η αρνητική εξέλιξη της μείωσης του αριθμού των δρομολογίων των λεωφορείων πηγάζει από την Σύμβαση, την οποία οι εργαζόμενοι ψήφισαν όπως ορθά έσπευσε να μας υπενθυμίσει ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ. Όμως και αυτός ο σχεδιασμός που έκανε η κοινή επιτροπή Διοίκησης – Σωματείου έφερε τα αποτελέσματα που ζούμε σήμερα. Η εικόνα συναδέλφων στην Εθνική Οδό να περιμένουν 40 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου τους το λεωφορείο αποτελεί κατάντια για το Συνδικάτο και δεν τιμά κανένα μας. Την μεγαλύτερη αλήθεια ανέφερε ο Β΄ Αντιπρόεδρος (Χρ. Παπουτσής) και μέλος της επιτροπής των λεωφορείων παραδεχόμενος ότι ''αυτά μπορούσαμε, αυτά κάναμε''!

Οργανογράμματα

Δόθηκε σήμα για την επανεκκίνηση του δήθεν διαλόγου, τον οποίο οι εργαζόμενοι ψήφισαν για τα Οργανογράμματα και σύμφωνα με την δήλωση του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ τα νέα οργανογράμματα θα είναι ''plus''. Βαρεθήκαμε πια την πεπατημένη στρατηγική που ακολουθούν από κοινού Προεδρείο και Εργοδοσία, να μας παρουσιάζουν με μαξιμαλιστικό τρόπο, συμφωνημένες περικοπές και μετά να πανηγυρίζουν ότι δήθεν έδωσαν μάχη, επιχειρηματολογώντας κιόλας για να είναι σίγουροι ότι φόβισαν τους εργαζόμενους στην λογική του δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Δηλαδή να κόβονται αρχικά 20 από τα 40 και μετά να πανηγυρίζουν ότι τάχα είναι μεγάλη επιτυχία πως τα 20 καταφέραμε να είναι 23. Έλεος πια!!!! Τα έργα τους τα αφήνουμε στην κρίση σας.

Εκκαθαριστικό Μισθοδοσίας

Προφανώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Εταιρείας να αποστέλλει το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας με όποιο τρόπο κρίνει εκείνη όπως είναι και υποχρέωση της να ενημερώνει τους εργαζομένους πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταβολή. Η νέα φόρμα μισθοδοσίας που χρησιμοποίησε έχει παραλήψεις και ''πληροφορίες'' που μάλλον έχουν σκοπό την δημιουργία κλίματος επηρεασμού των εργαζομένων. Εμείς βάλαμε ότι η θέση του Συνδικάτου είναι να απαιτήσει από την Εταιρεία να μας αποστέλλεται είτε ηλεκτρονικά είτε με τον παραδοσιακό τρόπο η φόρμα του εκκαθαριστικού μισθοδοσίας που είχαμε μέχρι σήμερα, το οποίο έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανεκτικότητα που δείχνει το Προεδρείο του Σωματείου αλλά κι εμείς ως εργαζόμενοι με την στάση μας απέναντι στις διεκδικήσεις της Εταιρείας, της επιτρέπει να διαλύει σιγά σιγά τον κοινωνικό μας ιστό. Είχαμε επισημάνει στο παρελθόν και θα επανέλθουμε και σήμερα ότι πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του Σωματείου. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην υποχωρητικότητα, στην ανεκτικότητα και την ''συνδιαλλαγή''. Κι αυτό το τέλος μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε με την δυναμική μας να το δώσουμε. Ας το κάνουμε όσο είναι καιρός.

ΣΚΕΕΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια: