Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Mini ετών 55


Ήταν 18 Αυγούστου του 1959 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Mini.
Από την πρώτη στιγμή γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία και απήχηση στο ευρύ κοινό, κυρίως λόγω της πρακτικής του σχεδίασης από τον Έλληνα σχεδιαστή Σερ Άλεκ Ισσιγόνη, ο οποίος μαζί και με μια σαφώς έντονα ελκυστική αισθητική, του προσέδωσε κορυφαία εξοικονόμηση χώρου ως προς τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις.
Σε συνδυασμό και με τη διάταξη "κινητήρας μπροστά, εμπρόσθια κίνηση" και την εγκάρσια τοποθέτηση του κινητήρα (αντί της διάταξης κατά μήκος), πέτυχε 80% εκμετάλλευση χώρου για τους επιβάτες και τις αποσκευές, με αποτέλεσμα να γίνει το Βρετανικό αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη επίδραση στον τομέα της αυτοκίνησης έως και σήμερα.
Ως αποτέλεσμα, το Mini θεωρείται ένα διαχρονικό Βρετανικό σύμβολο και μία ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη φιγούρα της τότε εποχής, με υψηλή δημοτικότητα ακόμα και σήμερα.
Με τα υψηλά στάνταρ που έθεσε στον χωροταξικό και μηχανολογικό σχεδιασμό, εκτιμήθηκε ως ένα επαναστατικό "πλήρες αυτοκίνητο σε μίνι συσκευασία", με καινοτόμες σχετικές ιδέες που έχουν πλέον υιοθετηθεί από όλα τα αυτοκίνητα, και θεωρείται ως ένα από τα μοντέλα - ορόσημα με καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη της αυτοκίνησης.
Επιπρόσθετα, σημείωσε αρκετές επιτυχίες και ως αγωνιστικό στα ράλλυ!!!
Ευκαιρία λοιπόν για φωτογράφηση στην Πλατεία της Μεσσήνης με ένα εξαιρετικά διατηρημένο και αξιαγάπητο Mini!!!
Μπράβο στον ιδιοκτήτη του που κρατάει ζωντανές τις παιδικές αναμνήσεις μας...




Δεν υπάρχουν σχόλια: