Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ακόμα ένα βήμα για την ανακατασκευή της Λεωφόρου των ονείρων μας!!!


Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του Γηπέδου του Παναθηναϊκου, εξέλιξη που αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή στη... Χαμένη Λεωφόρο!!!
Οι νέες φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν ότι η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα αλλάξει άρδην και δε θα θυμίζει σε τίποτα το τωρινό γήπεδο.
Η αρχιτεκτονική μελέτη που εγκρίθηκε αφορά στην προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, στη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.
Από εκεί και πέρα, αλλαγές θα γίνουν και στην όψη του γηπέδου, καθώς η μελέτη προβλέπει αφαίρεση των κολόνων που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, των υπαρχόντων στεγάστρων και των κολονών φωτισμού.
Προστίθεται προβολείς επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος. Εντός του γηπέδου, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.
Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου, τα οποία θα θυμίζουν πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση της κίνησης στους θεατές.
Το νέο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: