Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιττας στη Βαμβακού!!!


Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στη Βαμβακού ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, τόσο στην εκκλησιαστική λειτουργία όσο και στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή στον Πολυχώρο "Ονείρων Αντάμωμα" της οικογένειας Σαφρά.
Η 10η Φεβρουαρίου σηματοδότησε ουσιαστικά την έναρξη ενός συμβολικού έτους για τη Βαμβακού, καθώς φέτος η εκκλησία του χωριού συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας και το ελληνικό σχολείο 200 έτη από την ημέρα σύστασής του.
Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Βαμβακιτών της Αθήνας διέθεσε λεωφορείο για τη μετάβαση των φίλων του χωριού που ζουν στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στην πλατεία του χωριού το αδιαχώρητο.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου στον Πολυχώρο "Ονείρων Αντάμωμα", την οποία και ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος, Γεώργιος Μπλάθρας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Αργειτάκος, ο κύριος Χρήστος Μακρής, ο κύριος Παρασκευάς Καλομοίρης, η κυρία Ευγενία Παπαστάθη και ο κύριος Γεώργιος Λεμπέσης που βρέθηκαν στη Βαμβακού για λογαριασμό του δήμου.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: