Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για τη νέα μαρίνα στην παραλία της Καλαμάτας!!!


Το θέμα θα συζητηθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας καλεί τον κόσμο να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση, στις οκτώ το βράδυ, «για να μην αλλάξει η μορφή του προλιμένα, για να μην καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον και η χρηστικότητα της μοναδικής αυτής παραλίας». Η επιτροπή υπογραμμίζει: «Σεβόμαστε την ξεχωριστή αυτή κληρονομιά και υπερασπιζόμαστε την ταυτότητα της πόλης μας».

Σχετική με το εν λόγω θέμα είναι και η παλαιότερη ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" του Νίκου Φωτέα που αναφέρει τα εξής:
«Και όμως η ελληνική γλώσσα δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τις τελευταίες πολιτικές τρίπλες του δημάρχου και της αυλής του. Ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, ο κ. Νίκας δεν γνώριζε τίποτα για το περιβόητο master plan του λιμανιού της πόλης μας. (Προηγήθηκε φυσικά το "δεν ξέρω τίποτα για τη Μπιρμπίτα, και τα πεταμένα εκατομμύρια των Καλαματιανών και όχι μόνο" αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε!!). Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά, επίθεση κατά "όσων βιάζονται να κάνουν δηλώσεις" σχετικά με το θέμα, καθώς "τη μελέτη του master plan δεν την έχουμε δει ακόμα". Υποστήριξε δε "ότι οι χάρτες που κυκλοφορούν δεν είναι παρά τα στάδια της μελέτης επί των οποίων εκφράζονται οι απόψεις"!
Μάλιστα… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Γιατί τελικά μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί πλέον κανείς να αντιμετωπίσει τα δρώμενα του δημαρχιακού κογκλάβιου καθώς πολύ απλά ο δήμαρχος γνώριζε τα όποια σχέδια από καιρό… εδώ και πολύ καιρό! Όχι μόνο διότι, όπως ήδη αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο, το master plan του λιμανιού είχε αναρτηθεί στο "Διαύγεια", αλλά γιατί πολύ απλά αγαπητοί μου συνδημότες ο κ. Νίκας ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με το ΤΕΛΙΚΟ σχέδιο από τις 22/7/10 κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον τότε Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Κ. Βλάχο. (Πληροφοριακά, οι συμμετέχοντες στη εν λόγω σύσκεψη είχαν καταλήξει ΚΑΙ συμφωνήσει στην εναλλακτική πρόταση με κωδικό Α12 του master plan).
Τόσα ψέματα απροκάλυπτα; Η αναξιόπιστη δημοτική αρχή του κ. Νίκα, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει τους δημότες της σαν άτομα με μειωμένη διανοητική ικανότητα, καθώς άλλη εξήγηση, δυστυχώς, δεν υπάρχει!
Αλλά υπάρχει και μια άλλη πτυχή στο όλο θέμα: Όπως ανακοινώθηκε στον τύπο, το master plan του λιμανιού μας υπογράφηκε (με αλλαγές, κάτω και από την πίεση/απαίτηση κατοίκων της πόλης) από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή ΕΣΑΛ, στην οποία συμμετέχουν 7 υπουργεία και το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ ώστε να γίνει επίσημα και νόμος του κράτους. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει το σχέδιο του master plan προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
·                                 Τόσο καιρό γιατί δεν το έκανε;
·                                 Για ποιο λόγο να συζητηθεί τώρα το θέμα;
·                                 Προφανώς για το θεαθήναι, καθότι η γνώμη του συμβουλίου δεν έχει πλέον νόημα. Για ποιο λόγο θα το συζητήσουμε;
Για να επιβραβεύσουμε ειλημμένες αποφάσεις και υπόγειες διαδρομές; (Γνωστή τακτική και από την αντίστοιχη στάση του δημάρχου στο μεγάλο θέμα του Γ.Π.Σ.).
Ως πότε η δημοτική αρχή θα ακολουθεί αυτή την τακτική, απαξιώνοντας θεσμικά όργανα και εκλεγμένους συμβούλους; Δεν το καταλαβαίνει επιτέλους ότι στο τέλος αυτές τις πρακτικές της τις πληρώνουν ποικιλοτρόπως η πόλη και οι κάτοικοί της;
Απευθύνουμε μια ακόμα δημόσια έκκληση στον δήμαρχο και τους επιτελείς του να σεβαστούν επιτέλους τους κατοίκους και την ιστορία του δήμου μας.
Αλήθεια, ποια είναι η θέση των συμβούλων της πλειοψηφίας για όλα αυτά; Γνώμη δεν έχουν ή δεν τους επιτρέπεται να την εκφράζουν;
Λίγη πολιτική σοβαρότητα και προπάντων σεβασμός στους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δεν βλάπτει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: