Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ανακοίνωση της Ενιαίας-Ενωτικής Σ.Κ. των ΕΛΠΕ!!!


ΕΝΙΑΙΑ–ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ


12.10.2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι
Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας, διαλόγου, μεταξύ των παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στο Σωματείο μας, συζητήσεων με τους συναδέλφους μας, αλλά και πολλές ώρες συνεργασίας με τους δικηγόρους του Σωματείου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την Τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου, με την εισήγηση του Δ.Σ. προς το Γεν.Συμβούλιο και την ομόφωνη απόφαση του Γεν.Συμβουλίου να προτείνει το σχέδιο τροποποίησης του Καταστατικού, για ψήφιση από τη Γενική μας Συνέλευση.
Τα άρθρα που προτείνεται να αλλάξουν, αποτελούν κοινό τόπο των συζητήσεών μας, αλλά και προτάσεις των Νομικών μας Συμβούλων, με στόχο την παραπέρα θωράκιση του Σωματείου, την καλύτερη λειτουργία του και την αποτελεσματικότητά του, μπροστά στα πολύ δύσκολα χρόνια που ζούμε και σ’ αυτά που έρχονται.
Μετά και την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Συνελεύσεων, καλούμαστε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου από τις 6:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., να ψηφίσουμε και να εγκρίνουμε αυτές τις αλλαγές, που θα βοηθήσουν το Σωματείο να λειτουργήσει καλύτερα.
Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη γιατί, για να αλλάξει το καταστατικό απαιτούνται αυξημένες πλειοψηφίες (75%). Σε κάθε άλλη περίπτωση το καταστατικό θα μείνει όπως ήταν, χωρίς να αλλάξει τίποτε.
Και είναι κρίσιμο να υπερψηφιστεί η τροποποίηση, για να μην αφήσουμε να διαιωνίζονται αδυναμίες που μπορεί να τις βρούμε μπροστά μας, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και τους αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε.
Συναδέλφισσες, οι
Στην διαδικασία προετοιμασίας των τροποποιήσεων, εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, υπήρξαν και προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές. Ενδεικτικά αναφέρουμε :
«Προτάσεις της ΠΑΣΚΕ»: Μείωση των μελών του Δ.Σ. από 21 σε 13, και παράλληλα 9 μέλη στο προεδρείο. Δηλαδή άσχετα αν οι εργαζόμενοι το θέλουν οι όχι, ορισμένοι θέλουν ρόλο και καρέκλα με καταστατική κατοχύρωση(!!), κάτι που και νομικά δεν στέκεται και διπλασιάζει τις απαιτούμενες ψήφους για να εκλεγούν μικρότερα ψηφοδέλτια, την ώρα που ολοκληρώσαμε μια ιστορική διαδικασία ενοποίησης των Σωματείων στα ΕΛΠΕ.
ΠΕ.ΣΥ παντού. Από την πρόταση των ίδιων συναδέλφων της ΠΑΣΚΕ, που λέγανε ΠΕ.ΣΥ πουθενά, φτάσαμε στο άλλο άκρο. Χωρίς να απαντούν πως μπορεί να λειτουργεί ΠΕ.ΣΥ, εκεί που υπάρχει και η έδρα του Σωματείου με το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. παρόντα!!!
Εκλογή Γεν. Συμβούλων με ενιαίο ψηφοδέλτιο !!! Κάτι που είναι εντελώς παράνομο και δεν μπορεί να ισχύσει ακόμη και αν το λέει το καταστατικό. Και το ξέρουν καλά οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, αφού οι συζητήσεις μας έγιναν και με την παρουσία Δικηγόρων του Σωματείου.
Τέλος, προσπαθούν να χτυπήσουν πριν ακόμη ξεκινήσει έναν θεσμό αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που ενεργοποίησε ομόφωνα το τελευταίο Γεν. Συμβούλιο. ( και με τη δική τους ψήφο). Χαρακτηρίζουν «χαράτσια» την συμμετοχή των συναδέλφων που θα μπαίνουν προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες και μιλάνε για «φοβερούς» αγώνες που έδωσαν τάχα.., Μοιάζουν με τους «αγώνες που έδωσαν» μαζί με τον Καρχιμάκη για να ...σώσουν την Σύμβαση...!! Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι δεν τους παίρνουν πλέον στα σοβαρά.
Σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Οι κύριοι πόροι του Ταμείου θα προέρχονται από τις συνδρομές όλων των μελών. Η δε οικονομική στήριξη θα είναι για όλα τα μέλη του Σωματείου, όταν αποδεδειγμένα το χρειάζονται. Όσο για τις απεργίες (κυρίως τις πολυήμερες), το Ταμείο θα πρέπει να στηρίζει απεργούς που θα συμμετέχουν και όχι όσους κάνουν «διακοπές».
Αλλά ακόμη και για την τελική τυπική διαδικασία Γνωστοποίησης της απόφασης του Δικαστηρίου για την ενοποίηση των Σωματείων (που βγήκε στις 10.10.2012), που θα έπρεπε να το χειροκροτήσουμε όλοι, η «ηγεσία» της ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να βρει «προβλήματα», με ανύπαρκτες αιτιάσεις!!!
Για εμάς σαν Ενιαία – Ενωτική Σ.Κ. ήταν ηθική και δημοκρατική υποχρέωση του ΠΣΕΕΠ, να μην αφήσει ούτε μία ημέρα τους συναδέλφους μας χωρίς ουσιαστική και τυπική κάλυψη εντάσσοντάς τους άμεσα σαν ισότιμα μέλη στο Σωματείο, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος.
«Προτάσεις Αγ. Μετώπου»: Να γίνεται συνέλευση μόνο στην Αττική με φυσική παρουσία μελών. Δηλαδή να αποκλείσουμε τους συναδέλφους από την Βόρεια Ελλάδα, την ίδια στιγμή που καταφέραμε επιτέλους να ενωθούμε όλοι σε ένα Σωματείο !!!
Ένταξη των συναδέλφων εργολαβικών στο Σωματείο. Παρ’ όλο που όλοι συμφωνούμε, έγινε ξεκάθαρο πως αν αποφασίζαμε κάτι τέτοιο σήμερα, το Σωματείο μας θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί κλαδικό, βάζοντας σε κίνδυνο την ισχύ της Σύμβασής μας, του Εσωτερικού Κανονισμού κλπ. Δηλαδή όχι μόνο δεν θα λύναμε τα προβλήματα των συναδέλφων μας, αλλά θα δημιουργούσαμε μεγαλύτερα σε όλους μας.
Συναδέλφισσες, οι
Σαν Ενιαία – Ενωτική Σ.Κ. , σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σε όσους βάζουν εμπόδια στην πορεία του Σωματείου, απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους σαν «παράταξη».
Σας καλούμε να υπερψηφίσετε τις τροποποιήσεις που προτείνει το Δ.Σ. και το Γεν. Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ, για να θωρακίσουμε το Σωματείο μας, για να γίνει ακόμη ποιο δυνατό, όπως το χρειαζόμαστε στους καιρούς της κρίσης και της γενικευμένης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι στην χώρα.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: