Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Φιλάθλου του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου ! ! !


Στη φυλακή οδηγούνται, μετά την καταδικαστική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου.
Ο Φιλόπουλος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στις 29 Μαρτίου 2007, στο περίφημο «ραντεβού θανάτου» που κλείστηκε στην Παιανία με αφορμή αγώνα βόλεϊ γυναικών.
Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του καταδικάζοντας τους:
- Χρήστο Σακάτη, σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναγνωρίζοντάς του μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.
- Βασίλη Ρουμπέτη, σε κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά βρέθηκε ξανά στο εδώλιο μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.
- Νίκο Βαγιόπουλο, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αναγνώριση των ελαφρυντικών της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, και
- Βασίλη Ψυκάκο, σε κάθειρξη επίσης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στην αγόρευσή της, πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας είχε εκφράσει τη λύπη της για την αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου φιλάθλου, ενώ τόνισε ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα δεν είναι φίλαθλοι, αλλά οπαδοί διαποτισμένοι με τη νοοτροπία «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί».
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο Β. Ρουμπέτης, μάλιστα, για τον οποίο η εισαγγελέας δήλωσε πεπεισμένη ότι μετείχε στα επεισόδια, είπε στην απολογία του ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας εργαζόταν ως οδηγός ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: