Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η ανακοίνωση της Ενιαίας - Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης των ΕΛΠΕ


ΕΝΙΑΙΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

http://eesk.pblogs.gr

06.02.2009

Συναδέλφισσες, οι

Η διαδικασία του απολογισμού του 2008 ολοκληρώθηκε. Οι εργαζόμενοι έκριναν το Σωματείο για τη δράση του. Και μας έκριναν όλους. Και όσους συμμετέχουν και αγωνίζονται μέσα από θέσεις ευθύνης στο Προεδρείο και τα άλλα όργανα και τις επιτροπές του ΠΣΕΕΠ, αλλά και όσους με δική τους επιλογή, βρίσκονται έξω από αυτά, κάνοντας έναν πόλεμο δίχως αρχές, με ψέματα, λάσπη και διάφορα «διαδικαστικά κόλπα», για να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια και κάθε επιτυχία του Συνδικάτου, δηλητηριάζοντας σχέσεις μεταξύ εργαζομένων, και κυρίως πληγώνοντας τον ίδιο τον θεσμό του Σωματείου, στο όνομα του οποίου υποτίθεται ότι κάνουν όσα κάνουν.
Και η κρίση των εργαζομένων δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Και η συμμετοχή, και τα ποσοστά τα λένε όλα. Η θετική ψήφος στον απολογισμό, εμάς σαν ΕΝΙΑΙΑ–ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ. δεν μας ξάφνιασε. Ούτε το μεγάλο ποσοστό του ΝΑΙ. Και μας έδωσε χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία, βλέπουν την ουσία και δεν παρασέρνονται από τους γνωστούς «μηχανισμούς», που τόσα χρόνια είχαν την ευθύνη για την εικόνα του Σωματείου και την «ποιότητα» του Συνδικαλισμού στα ΕΛΠΕ και όχι μόνο....
Γνωρίζουμε όμως πως η έγκριση του απολογισμού δεν είναι «εν λευκώ». Υπάρχουν ενστάσεις, κριτικές και παράπονα, που αφορούν σε αδυναμίες, λάθη και παραλήψεις, που παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Σωματείου δεν έπαψαν να υπάρχουν. Μέσα από την καθημερινή επαφή μας με τους εργαζόμενους, έχουμε εισπράξει αυτή την κριτική και με όπλο αυτήν θα πρέπει να προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζεται το συνδικάτο, κυρίως όμως να σχεδιάσουμε και να προωθήσουμε λύσεις σε προβλήματα και διεκδικήσεις. Το προεδρείο (και οι παρατάξεις που το αποτελούν), με την εμπειρία της χρονιάς που πέρασε, μπορεί να συνεχίσει και να πετύχει.
Μπροστά μας όμως έχουμε τους στόχους μας για το 2009. Προϋπόθεση για να τους υλοποιήσουμε, είναι να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις. Να είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας, μέσα αλλά και έξω από τα ΕΛΠΕ και να το δείχνουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα και δύσκολους αντιπάλους. Και μια προπαγάνδα τεράστια, για «κρίσεις και καταστροφές», που προσπαθεί να ισοπεδώσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση. Η «κρίση» που κυριαρχεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης», αλλά και στην ρητορική της εργοδοσίας στα ΕΛΠΕ και σε όλο τον κόσμο, είναι κρίση της πολιτικής τους και των παιχνιδιών τους στα χρηματιστήρια. Είναι κρίση των κάθε λογής «χρυσών παιδιών» (και των παιδιών με τα κοστούμια στα ΕΛΠΕ) και των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τέτοιες πολιτικές. Δεν είναι κρίση των εργαζομένων και γι’ αυτό δεν θα δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς το κόστος των κερδοσκοπικών παιχνιδιών τους. Δεν βάλαμε εμείς τα ΕΛΠΕ στο χρηματιστήριο, ούτε τα χαρίσαμε εμείς στον Λάτση. Δεν παίζουμε οι εργαζόμενοι στον «τζόγο» της δικής τους «παγκοσμιοποίησης» τις ζωές μας. Και δεν θα τους αφήσουμε να μας φορτώσουν τις «χασούρες» τους.
Και αυτό ας το καταλάβουνε καλά όλοι. Φίλοι και εχθροί...


ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.


1 σχόλιο:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Τι αφηνιασμένα άλογα είναι αυτά;;;