Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ κατά ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ! ! !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


04/07/2011


Η ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ από την έναρξη των διαπραγματεύσεων εκφράζει την αταλάντευτη υποστήριξή της στον αγώνα για την υπογραφή της ΕΣΣΕ, αναγνωρίζει τη θετική συμβολή του ΠΣΕΕΠ στην μέχρι τώρα πορεία και απορρίπτει όλες εκείνες τις προτάσεις της Διοίκησης που ήταν άδικες και ζημιογόνες για τους εργαζόμενους.
Στην από 16/5/2011 ανακοίνωση της ΔΑΚΕ επισημάναμε ότι είμαστε μπροστά και συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα για να βρεθεί δίκαιη λύση (και μέσα από τη διαπραγματευτική ομάδα του ΠΣΕΕΠ) αλλά χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.
Μετά και την τελευταία πρόταση της εταιρείας στις 17/06/2011 κρίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη καταθέσαμε μετά από σύγκληση της ΔΑΚΕ έγγραφη πρόταση (αριθ. Πρωτοκ. 330) για υπογραφή της ΕΣΣΕ στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ που πραγματοποιήθηκε στις 30/06/2011 ως συνημμένη.
Ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ διάβασε και μοίρασε την παραπάνω επιστολή κατά την έναρξη του ΔΣ
Μετά από την συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στις 30/6/2011 ο πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ ενημέρωσε την διαπραγματευτική ομάδα που συμμετέχει και η ΔΑΚΕ με τον εκπρόσωπο της για όσα συζητηθήκαν και στα σημεία που δεν υπήρξε σύγκλιση.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή προέχει η ενότητα και η συνοχή του σωματείου. Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ στις 04/07/2011 κάθε άλλο παρά το σκοπό αυτό εξυπηρετεί, απλά φαίνεται να δυναμιτίζει την ήδη οξυμμένη κατάσταση, παρακωλύοντας τη συνέχιση του διαλόγου του ΠΣΕΕΠ με την διοίκηση της εταιρείας. Η διασφάλιση της ενότητας του ΠΣΕΕΠ πρέπει να είναι πρωταρχικός μας σκοπός για τα δύσκολα που έρχονται.
Στην παρούσα κατάσταση προτρέπουμε για μια ακόμα φορά να συνεχιστεί ο διάλογος με την εταιρεία διεκδικώντας να παραμείνουν οι μισθολογικές προαγωγές λόγω τριετίας και υπογραφή της σύμβασης.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό προτείνουμε να τεθεί το θέμα της υπογραφής της ΕΣΣΕ προς ψηφοφορία ώστε ο κάθε συνάδελφος να αναλογιστεί τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε και να δώσει με ψυχραιμία τη κατεύθυνση και τη πορεία που πρέπει να χαράξει το ΠΣΕΕΠ, ώστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα να παραμείνουμε ενωμένοι.
Η συμμετοχή όλων μας πρέπει να είναι δεδομένη ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι δυνατό και ξεκάθαρο.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ




ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ 30-06-2011

Κλικάρετε για μεγέθυνση !

2 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Μια ερώτηση στη γραμματεία της ΔΑΚΕ για το υπόμνημα:
Η Τιμισοάρα... η Ρουμανία γενικώς... είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Είμαι λίγο αγεωγράφητος... δεν προλαβαίνω και τις κοσμογονικές αλλαγές... ούτε τις αλεπάλληλες κομματικές προαγωγές...
Ούφ ζαλίστηκα... είναι πολύ ψηλά εδώ... και αν θα πέσω...

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση προς beneas13:
Η Θέρμη που βρίσκεται;
Η θεσσαλονίκη γενικώς;
Μήπως δεν σου τα είπανε καλά;
Δεν την υπαγόρεψε ο Παναγιώτης την ανακοίνωση;
Άμα ζαλίζεσαι σε επίπεδο εδάφους, τι θα κάνεις άμα πέσεις πιο χαμηλά;