Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Στου Νικήτα στην Καλαμάτα για σουβλάκι!!!


Η περιέργεια οδήγησε τα βήματά μου στου Νικήτα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Εδώ και χρόνια ακούω και διαβάζω ότι φτιάχνει το καλύτερο σουβλάκι καλαμάκι της εποχής μας. Ειδικότερα για εμένα που μεγάλωσα με σουβλάκι καλαμάκι στο οτομοτρίς, στους Μύλους και στα Δερβενάκια, αλλά και στα γύρω από το Αριστοδήμειο χωριά τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, ο πήχης είναι πολύ ψηλά... Όσο και ο πήχης που έχει βάλει ο Νικήτας όπως διαπίστωσα απόψε...













































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα πιο παλιά σουβλατζίδικα της Καλαμάτας. Βρίσκεται στην Κεντρική Αγορά και είναι ένα ωραίο σημείο για φαγητό μετά τα ψώνια. Παραμένει ανοιχτό από το πρωί έως αργά το βράδυ. Σερβίρει χειροποίητο καλαμάκι, περιποιημένα τυλιχτά με χοιρινό σουβλάκι, φρέσκες πατάτες, αλλά και μερίδες γενναιόδωρες με κρέατα ψημένα στα κάρβουνα.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ο Νικήτας έχει κερδίσει την αποδοχή των καλαματιανών από το μακρινό 1969 έως και σήμερα και έχει καταφέρει να τον αναζητούν και οι επισκέπτες της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι φιγουράρει στους περισσότερους τουριστικούς οδηγούς και στα αφιερώματα των περιοδικών. Φτιάχνει μόνο χοιρινό καλαμάκι και το φτιάχνει άριστα. Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!