Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ιστορικές στιγμές στη Νέα Υόρκη στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν!!!


Εν μέσω συναισθηματικά φορτισμένης ατμόσφαιρας τελέστηκε, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου και βοηθούμενου από τον ιερατικό προϊστάμενο του Ιερού Ναού και πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέα Βυθούλκα, αλλά και μιας πλειάδας ιερέων από την περιοχή της μείζονος Νέας Υόρκης. 
Επρόκειτο για ένα τελετουργικό με ιστορική σημασία, καθώς σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν λειτούργησε σε καθεστώς κανονικότητας, 21 και πλέον χρόνια μετά την καταστροφή του πρώτου Ιερού Ναού, στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο ιερός ναός που κατασκευάστηκε στη θέση του προηγουμένου που ισοπεδώθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι κατασκευασμένος ολόκληρος από πεντελικό μάρμαρο, πάνω στο οποίο αναδεικνύονται μοναδικά οι αγιογραφίες που φιλοτέχνησε ο πατέρας Λουκάς, μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.
Η πρώτη Θεία Λειτουργία προβλήθηκε στα τοπικά και παναμερικανικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρθηκαν στο ιστορικό γεγονός, στον αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα που ανέλαβε την ανακατασκευή αλλά και τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις οι οποίες χρειάστηκε να ξεπεραστούν.










Δεν υπάρχουν σχόλια: