Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ήρθαμε στο διεθνώς καταξιωμένο εστιατόριο Καννάς στη μαρίνα Καλαμάτας!!!


Σήμερα το μεσημέρι ήρθαμε σε ένα ιστορικό εστιατόριο της Καλαμάτας που τα τελευταία τριάντα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της κοσμοπολίτικης μαρίνας. Πρόκειται για το διεθνώς αναγνωρισμένο εστιατόριο Καννάς που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και τη γεύση των προσφερόμενων φαγητών. Ως γνωστόν το εν λόγω εστιατόριο βρέθηκε το 2022 στο 10% των κορυφαίων εστιατορίων σε όλον τον κόσμο στο πλαίσιο του Βραβείου Travellers' Choice του Tripadvisor. Με ιστορία πλέον των εβδομήντα ετών στην Καλαμάτα, την οικογενειακή επιχείρηση τρέχουν πλέον ο Μιχάλης και η σεφ Μαρία Καννά. Ο Μιχάλης επιμελείται ως οικοδεσπότης και μετρ την παραγγελία και η Μαρία φροντίζει για την υψηλή ποιότητα της κουζίνας. Γιατί να έρθει κάποιος ως εδώ; Γιατί είναι από τις σπάνιες εμπειρίες που σου μένουν στο μυαλό και στη γεύση. Γιατί έχει ένα μεγάλο μενού το οποίο μετατρέπει τις γευστικές σας επιθυμίες σε πραγματικότητα, όσο εκλεπτυσμένες κι αν είναι. Γιατί το τοπίο είναι ειδυλλιακό στη μαρίνα απολαμβάνοντας τη θάλασσα με τα ωραία ιστιοπλοϊκά και τα επιβλητικά σκάφη. Εδώ θα συναντήσετε ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων που αναζητούν ψαγμένα και ποιοτικά πιάτα. Ο διάκοσμος της αίθουσας είναι προσεγμένος μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το ευτύχημα όμως είναι ότι η ίδια προσοχή αποτυπώνεται και στο φαγητό. Τα πιάτα της ταλαντούχου σεφ Μαρίας Καννά είναι ξεχωριστά, ζωντανά και ποιοτικά. Το ζυμωτό ψωμί χωρίς μαγιά, το τοπικό τυρί σφέλα ψητή επάνω σε πίττα με ντομάτα, τα ψητά μανιτάρια, το καρπάτσιο από φιλέτο μοσχάρι και μπρουσκέτα είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τον ουρανίσκο σας. Υπάρχουν επίσης ποιοτικές επιλογές σε φρέσκο ψάρι από τον μεσσηνιακό κόλπο, ζωντανός αστακός και ποικιλία οστρακοειδών. Πολλές είναι και οι επιλογές σε κρεατικά: t-bon, σταβλίσια, φιλέτο μοσχάρι με κόκκους πράσινου πιπεριού κ.α. Βέβαια εδώ έχουν την τιμητική τους και τα ζυμαρικά, όπως: πάστα αστακομακαρονάδα, λιγκουίνι με χτένια, σπαγγέτι με καραβιδόψιχα και σπαγγέτι με ποικιλία οστρακοειδών, αλλά και το ριζότο με σπαράγγι, μαύρη τρούφα και γαρίδες, καραβιδόψιχα με ποικιλία οστρακοειδών ή με λαχανικά ή με μανιτάρια, που θα σας δυσκολέψουν την επιλογή σας. Όσο για τα γλυκά όλα μα όλα είναι εκπληκτικά και χειροποίητα όπως: πανακότα, κρεμ μπρουλέ, εκμέκ πολίτικο με παγωτό και σοκολατόπιτα με παγωτό. Στην κάβα συναντά κανείς μεγάλη ποικιλία κρασιών όπως: Μαγικό βουνό, Κτήμα Σειράχ Γεροβασιλείου, Κτήμα Σεμέλη, Βιβλία Χώρα, Sato Lafite και άλλα. Η επιλογή των κρασιών οφείλετε στον Μιχάλη διότι και ο ίδιος είναι οινοποιός...
Οι Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας 21 έως 27 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα κορυφώνονται αυτό το διήμερο με τις εκδηλώσεις στο Αίθριο της κεντρικής αγοράς που είναι αφιερωμένες στην τοπική παραγωγή και μεταποίηση της ελιάς, του οίνου, των ποτών και των αποσταγμάτων, ενώ παράλληλα συνεχίζεται έως και την Κυριακή η συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης:
✔️ΠΑΛΙΑΚΟΝ
✔️ΜΠΛΕ ΚΑΝΑΡΙΝΙ
✔️BODEGA café restaurant
✔️ΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
✔️ΚΑΡΔΑΜΟ COMFORT CUISINE
✔️ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ
✔️ADELANTE CAFE
✔️ΦΛΈΡΤ
✔️ΜΑΡΙΝΑ GARDEN Café Restaurant
✔️HOLY MUG
✔️PLATEA
✔️ΚΑΝΝΑΣ fish & Pasta
✔️ΣΤΟ ΚΥΜΑ
✔️ΜΩΣΑΙΚΟ
✔️BLOSSOM OWL CONCEPT SHOPS
✔️LUNA LOUNGE
✔️ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ
✔️ΘΙΑΣΟΣ  








































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: