Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Διακοπάρες στο Filoxenia στην Καλαμάτα!!!


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα. Ιούλιος σήμερα και σας ευχόμαστε υγεία, καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές. Εμείς φέτος για τις διακοπές μας επιλέξαμε το Grecotel Filoxenia Hotel που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταΰγετου, στα περίχωρα της Καλαμάτας, και περιβάλλεται από τη μαγευτική ύπαιθρο και τα γαλάζια νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Το 1952, θέλοντας το κράτος να δώσει μιαν ώθηση στον τουρισμό, κατασκεύασε μερικά ξενοδοχεία σε παραλιακές περιοχές διαφόρων πόλεων και τα ονόμασε «Ξενία». Ένα από αυτά ήταν και το δικό μας της Καλαμάτας. Το σημείο που επέλεξαν τότε ήταν απομακρυσμένο από την πόλη. Σχεδόν ερημικό. Η περιοχή ακατοίκητη, αναξιοποίητη και ο δρόμος (Ναυαρίνου) δεν είχε ανοίξει. Η θέση αυτή ήταν προβληματική και γι’ αυτό το λόγο δεν πήγαινε κανένας επιχειρηματίας για να επενδύσει, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκανε ο ΕΟΤ, προσφέροντάς το με λίαν ευνοϊκούς όρους. Επί ένα χρόνο έμεινε αζήτητο το ξενοδοχείο, και τον επόμενο χρόνο δημοσίευσε στον τοπικό μας Τύπο ο ΕΟΤ ότι το ξενοδοχείο «Ξενία» πωλείται με ευνοϊκούς όρους – διευκολύνσεις κ.λπ. Τότε εμφανίστηκαν τρεις συνέταιροι και φίλοι και το αγόρασαν: ο κ. Κώστας Μπουφέας, ο κ. Παν. Τσάκωνας και ο κ. Π. Γεωργούντζος. Ήταν περίπου το έτος 1955, δηλαδή πριν από 67 χρόνια, που έγινε το ξεκίνημα από τους τρεις αυτούς πρωτοπόρους Καλαματιανούς.
Το πολυτελές ξενοδοχείο που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Σταύρο Παπαδόπουλο και την Μαύρη Θύελλα από την εποχή της επανεμφάνισης στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρείται τοπόσημο για την Καλαμάτα. Διαθέτει κομψά δωμάτια με όμορφη θέα, γκουρμέ κουζίνα, 3 μπαρ, μεταξύ των οποίων το ένα στην παραλία, 3 πισίνες και ένα γήπεδο τένις με προβολείς. Το Grecotel Filoxenia Hotel προσφέρει 188 πολυτελή δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή τον κήπο. Όλα είναι εξοπλισμένα με άνετα κρεβάτια, επιφάνειες εργασίας και μαρμάρινα μπάνια. Παρέχονται επίσης δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν Wi-Fi και CD player. Στο Olive Spa οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βουτιά στην πισίνα, να χαλαρώσουν στο μαρμάρινο ατμόλουτρο και να απολαύσουν αναζωογονητικές περιποιήσεις σώματος και προσώπου. Στο Olive Restaurant, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα του ήλιου που δύει πίσω από τον Ταΰγετο, μπορείτε να απολαύσετε μπριζόλες στα κάρβουνα, φρέσκα θαλασσινά και αυθεντική ελληνική κουζίνα. Το Ipanema Bar σερβίρει δροσερά ποτά, εξωτικά κοκτέιλ και σνακ, υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής. Επίσης, διατίθενται ομπρέλες, χώρος στάθμευσης και υπηρεσίες στην παραλία. Καταπληκτική τοποθεσία, πεντακάθαρη θάλασσα μπροστά στα δωμάτια με εύκολη πρόσβαση. Το προσωπικό μας υποδέχθηκε με το χαμόγελο στα χείλη και με όλη την καλή διάθεση να μας κατατοπίσει και να μας περιποιηθεί. Ξεκινάμε κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες και με τις καλύτερες εντυπώσεις τις θερινές διακοπές μας έπειτα από μια δύσκολη διετία λόγω της πανδημίας. Ευχόμαστε να περάσετε καλά και εσείς όπου και αν αποφασίσετε να πάτε αυτό το καλοκαίρι. Για άλλη μια φορά εμείς σας προτείνουμε Μεσσηνία!!!



















































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: