Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Οι Εκπαιδευτικοί της Καλαμάτας τίμησαν τους Τρείς Ιεράρχες!!!


Με έναν λαμπρό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας τίμησε και φέτος τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η εκπαιδευτική κοινότητα της Καλαμάτας.
Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε ως είθισται, σήμερα το απόγευμα στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο της Καλαμάτας και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Από νωρίς σήμερα το απόγευμα ήρθαμε στο Κάστρο για να είμαστε παρόντες στη σεμνή τελετή και δεν χάσαμε την ευκαιρία να σας μεταφέρουμε για άλλη μια φορά όμορφες εικόνες από το ανέβασμα ως εδώ!   
Το εκκλησάκι κτίστηκε περίπου το 1930 για τον εκκλησιασμό των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας. Παρέμεινε κλειστό επί εικοσιτέσσερα χρόνια, γιατί μετά τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του. Την επιμέλεια και τη λειτουργία του ναού έχει αναλάβει η εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας, ενώ όπως θα δείτε εδώ χαρακτηριστική είναι και η χαλκογραφία στο χώρο της εκκλησίας που γράφει: «Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»


Σημερινό στιγμιότυπο!






































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: