Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στα Δυτικά της Αθήνας!!!


Το εκκλησάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες και πανηγυρίζει σήμερα, είναι η Αγία Μαρίνα που έδωσε το όνομά της στον παρ' ολίγον σταθμό ΜΕΤΡΟ "Χαϊδάρι".
Βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο υψωματάκι πίσω από τον σταθμό και κάθε χρόνο τέτοια μέρα ξαναζωντανεύει τις παιδικές μας αναμνήσεις, από τότε που το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και η Αγία Βαρβάρα ήταν μια διάσπαρτη γειτονιά ανάμεσα σε πευκώνες και ελαιώνες που διέσχιζε η Ιερά Οδός.
Ευτυχώς κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στο διάβα του χρόνου για να μας θυμίζουν κάτι από το παρελθόν μας.
Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και κάποιες εκτάσεις γύρω από αυτό αντιστέκονται, ελπίζουμε για πολύ ακόμα, στο χρόνο και στην ισοπεδωτική εξέλιξη που συντελείται γύρω μας.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Αγία Μαρίνα δεν ανήκει στην Μητρόπολη Νικαίας, αλλά είναι Μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης και ιδρύθηκε το 1945. Κτήτορες του Μετοχίου είναι οι αείμνηστοι πια, Αρχιμανδρίτης Θεόκλιτος Λογοθέτης και η Μοναχή Θεονύμφη Βάλβη.
Δύσκολα Χρόνια, δύσκολες εποχές όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να κτίσουν το ταπεινό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και να δημιουργήσουν αυτήν την πνευματική κυψέλη η οποία από τότε μέχρι σήμερα δίδει την Μαρτυρία Πίστεως στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Άφησαν την ευλογημένη σφραγίδα της παρουσίας τους όπου αγαπήθηκαν και τιμήθηκαν από τους ευλογημένους Χριστιανούς που έζησαν το ορθόδοξο βίωμα κοντά τους, μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με την πίστη και την αγάπη τους. Γι αυτό ακόμη και σήμερα τους θυμούνται με αγάπη, τιμή και σεβασμό και ανάβουν το κεράκι στο μνήμα τους, που βρίσκεται πίσω από το Ιερό Βήμα της Εκκλησίας.
Η Αγία Μαρίνα, δεν ήταν εξ’ αρχής Μετόχι της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης αλλά εντάχθηκε αργότερα και έκτοτε λειτουργεί ως Μετόχι της.
Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!
Ας έχουμε την ευχή τους να συνεχίσουμε αυτή την μαρτυρία και την παρουσία του μετοχίου στον σημερινό κόσμο.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου!


Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της παραμονής!






































Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία!




















Η Λιτάνευσις της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου!















































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: