Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Οι «Ιαματικές πληγές» παρουσιάστηκαν... «Εν Πλω»!!!


«οξείες αιθρίας σταγόνες έριξα κι εγώ στο κατά βάση άστατο κοκτέιλ του Σεπτέμβρη»

(ΤΟ ΞΕΝΙΟ ΜΠΛΕ)

Παναγιώτης Μπενέας: Ένας άξιος εκφραστής της σύγχρονης ποίησης!

Ήταν Παρασκευή (22-09) απόγευμα (19.30), αρχές του φθινοπώρου, όταν και παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Μπενέα στο βιβλιοπωλείο «Εν πλω» στην Στρ. Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι.
Oι «Ιαματικές πληγές» ήταν ποιήματα που ζητούσαν από μόνα τους την έκδοσή τους, έτσι και ο εμπνευστής τους δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά να τους δώσει αυτό που μπορούσε. Την δημοσίευσή τους.
Και έτσι ξαφνικά κάτι τόσο προσωπικό έγινε δημόσιο, κάτι που ο καθένας μπορεί να σχολιάσει…
Εκείνη την βραδιά ο Παναγιώτης υποδέχονταν, εξιστορούσε και αγκάλιαζε.
Πολύς ο κόσμος που παρευρέθηκε στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο του Χαϊδαρίου.
Κάποια στιγμή η όλη εικόνα, παρέπεμψε πολλούς στο να πλησιάσουν και να αναρωτηθούν Να σταθούν και να συμμετέχουν…

Η σύγχρονη ποίηση… αποκτά έναν σπουδαίο εκφραστή της!

Με τον ποιητικό λόγο ο Παναγιώτης Μπενέας ασχολείται από την Δευτέρα Λυκείου. Μόλις πέρσι μπήκε στην σκέψη της έκδοσης κάποιων ποιημάτων του. «Τα ποιήματά μου άρχισαν να μεγαλώνουν, να ενηλικιώνονται, θέλοντας να φύγουν από τον Οίκο μου» μας είπε χαρακτηριστικά.
Η αγάπη του κόσμου για την πρώτη του συλλογή ανέλπιστη. Πότε θα έρθει η επόμενη; Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Δεν πιέζω τις καταστάσεις. Δεν πιστεύω στην θυελλώδη έμπνευση που σε καταλαμβάνει και λειτουργείς εν ριπή οφθαλμού»
Ο Παναγιώτης Μπενέας έχει ταχθεί στην ποίηση. Φοιτητής της Νομικής σχολής, χειρίζεται άψογα την Ελληνική Γλώσσα κάνοντας τις λέξεις να προσαρμόζονται στην κάθε του σκέψη. Το πως τις αφουγκράζεται το αναγνωστικό του κοινό; «Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη όταν παιδιά 16 και 17 ετών που δεν ασχολούνταν με την ποίηση με πλησιάζουν και μου λένε καλά λόγια για την ποιητική μου συλλογή. Αυτό δεν παύει να με γεμίζει χαρά και ευθύνη… Που είμαι αυτός που τους μυεί στον χώρο της ποίησης» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η ποιητική συλλογή «Ιαματικές Πηγές» έχει δοθεί ως δωρεά στο 2ον Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου το σχολείο που αποφοίτησε ο Παναγιώτης Μπενέας.
Το βιβλίο από τις 8-6-2017 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη (σειρά «Το Σκαθάρι») και μπορείτε να το προμηθευτείτε κατόπιν παραγγελίας από όποιο βιβλιοπωλείο σας εξυπηρετεί.
Μπορείτε επίσης να το παραλάβετε απευθείας από τις εκδόσεις Δωδώνη (Γραβιάς 15 στα Εξάρχεια) και ηλεκτρονικά από το site του εκδοτικού.

Παναγιώτης Νιζάμης - Δικαιοσύνη Σήμερα























































































Δεν υπάρχουν σχόλια: