Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

"Πνίξτε τους" στον Πάμισο ή παραδώστε τους τα κλειδιά της πόλης!!!


No comments!!!






7 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

"Καζάνι που βράζει" η Μεσσήνη για την παραβατικότητα των Ρομά

Posted on Ιανουαρίου 7, 2013 by ellas

Ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί, είναι η κοινωνία της Μεσσήνης. Η τσιγγάνικη παραβατικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο τον τελευταίο χρόνο, με αποκορύφωμα το "ντου" τσιγγάνων στο σπίτι του 24χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο την Πρωτοχρονιά, την ώρα της κηδείας του. Οι άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ τους τσιγγάνους, που δεν τολμούν να πουν ούτε το όνομά τους στο ρεπορτάζ που έκανε η "Ε" στην πόλη. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι αν δεν ξεκινήσει η συστηματική αστυνόμευση -την οποία τους υπόσχονται αλλά δεν την βλέπουν-, θα αναγκαστούν να πάρουν τα όπλα οι ίδιοι, προκειμένου να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις περιουσίες τους.
«Δεν βγαίνει τίποτα με τις αστυνομικές επιχειρήσεις, έχει αποδειχτεί πως τους πιάνουν την μια ημέρα και την άλλη βρίσκονται έξω»: Αυτή ήταν η πρώτη φράση που ακούσαμε από το στόμα πολίτη, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες στην περιοχή τους. «Μπαίνουμε στα σπίτια μας και βάζουμε μπάρες στις πόρτες για να μην μπουν και μας κλέψουν», λέει ένας άλλος – ενώ παράλληλα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη διάρρηξη που έκαναν τσιγγάνοι στη διάρκεια της κηδείας του 24χρονου. «Τη στιγμή της κηδείας του παλικαριού δεν διστάσανε να μπουν και να κλέψουν, αν κηδευόταν μια γιαγιά τι θα κάνανε;», αναρωτιέται.
Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, ρίχνοντας δίκιο στους αστυνομικούς που λένε ότι το δικό τους καθήκον τελειώνει με τη σύλληψη και τα δικαστήρια κρίνουν την τύχη των συλληφθέντων.
Υπάρχουν και εκείνοι που η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και λένε πως «οι γύφτοι έχουν αγριέψει πολύ και θα πρέπει κι εμείς να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας – μακάρι να μη φτάσουμε στο σημείο να πέσει η πρώτη τουφεκιά, γιατί αν πέσει…». Ο διπλανός του παρεμβαίνει και λέει ότι «τριάντα άνθρωποι είναι όλοι κι όλοι, δεν τους ξέρει η Αστυνομία για να τους συλλάβει;». Και προσθέτει: «Το κράτος να εφαρμόσει τους νόμους. Γιατί οι δικαστές τους αφήνουν έξω; Οι αστυνομικοί τους πιάνουν και ο εισαγγελέας τους αφήνει ελεύθερους!».
Οι ψυχραιμότεροι μιλούν για την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή τους για να γίνεται συστηματική αστυνόμευση. Ένας κύριος που ζει στην Ελβετία παρεμβαίνει για να πει ότι και εκεί έχουν τσιγγάνους, αλλά υπακούν στους νόμους και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους πολίτες. «Η Ελβετία είναι μια οργανωμένη χώρα, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Εκεί οι νόμοι τηρούνται και εφαρμόζονται», αναφέρει.
«Εδώ είναι κράτος ασυδοσίας», λέει ένας άλλος – ενώ ένας τρίτος ρωτά γιατί να μην γίνονται έλεγχοι στα αυτοκίνητα των τσιγγάνων. «Με αυτά κουβαλάνε τα κλοπιμαία. Πού βρήκε ο γύφτος τα σακιά με τις ελιές ή τα ξύλα που κουβαλά με το αγροτικό; Γιατί δεν τον ελέγχει κανείς και γιατί η Αστυνομία δεν ελέγχει ποιοι αγοράζουν τα κλεμμένα σίδερα;», προσθέτει.

BENEAS GEORGIOS είπε...

«ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ»

Οι σχεδόν καθημερινές κλοπές σε σπίτια της Μεσσήνης δεν δηλώνονται πλέον στην Αστυνομία. Αυτό μας λένε θύματα κλοπής από τσιγγάνους, που δεν διστάζουν να μπουκάρουν ακόμα και ημέρα στο κέντρο της Μεσσήνης.
«Με έχουν κλέψει τρεις φορές – τη μια ο άντρας μου ήταν μέσα και κοιμόταν. Κατέβηκα με τις πιζάμες για λίγα λεπτά κάτω και μέχρι να γυρίσω μας είχαν κλέψει», αναφέρει μια κυρία. «Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχουν κλέψει, ζούμε με το φόβο πότε θα έρθει και η δική μας σειρά», λέει γείτονάς της. «Αφήνουμε έναν άνθρωπο σπίτι γιατί παρακολουθούν και ξέρουν πότε μπαίνουμε και πότε βγαίνουμε», λέει ένας άλλος – ενώ ένας τρίτος προσθέτει ότι «συνεργάζονται με δικούς μας παραβατικούς και τους λένε σε ποιο σπίτι έχουν κηδεία ή γάμο για να ξέρουν πού θα χτυπήσουν».
Στη συζήτηση μπαίνει ένας ακόμη περαστικός. Λέει ότι οι περισσότεροι τσιγγάνοι που κάνουν κλεψιές και τρομοκρατούν με τις συμπεριφορές τους Νησιώτες, είναι χρήστες ναρκωτικών. «Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν», προσθέτει, ενώ μιλά και για το φόβο αντιποίνων αν κάποιος αντιδράσει στις προκλήσεις τους. «Δυστυχώς, έχουν σταματήσει να δουλεύουν, αντί να ασχολούνται με μεροκάματα ή τη μαναβική που ασχολούνταν, μαθαίνουν από παιδιά να κλέβουν».
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και περίπου ένα χρόνο που τους έκοψαν τα κοινωνικά επιδόματα», λέει ένας άλλος, ο οποίος -όπως, άλλωστε, και αρκετοί άλλοι- τα βάζει με την παρούσα αλλά και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. «Έχουν μάθει να ζουν στην ασυδοσία και μεγάλο ποσοστό ευθύνης έχουν οι δήμαρχοι – αυτοί τους έχουν μάθει τα κόλπα για να παίρνουν τις ψήφους. Και το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες τους δουλεύουν στο δήμο και οι άντρες κλέβουν».

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

«Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στη Μεσσήνη, απείλησαν ακόμα και τον Τσώνη!

Πρώτη Δημοσίευση: 01/02/2017 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2017 10:13

Το τεράστιο πρόβλημα με την παραβατικότητα μερίδας τσιγγάνων, που το τελευταίο διάστημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως περιγράψαμε και στο «Θάρρος» της Κυριακής, συζητήθηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «Θάρρους» για τη συμμορία με τις τσιγγάνες, που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν απανωτές επιθέσεις στο πάρκο της Μεσσήνης σε αδύναμους και ανυποψίαστους πολίτες… Επίσης, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκαν υπάλληλοι γνωστής αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ» χαρακτηρίζοντάς την ως μια καλά οργανωμένη ληστεία με σχέδιο, ενώ πρόσθεσε ότι και ο ίδιος απειλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος.
Για τις επιθέσεις που έχουν κάνει την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης «απαγορευμένη ζώνη», ο κ. Τσώνης έφθασε στο σημείο να διαπληκτιστεί και με το διευθυντή της Αστυνομίας στη Μεσσήνη, κάτι για το οποίο, όπως δήλωσε στη συνέχεια, μετάνιωσε, γιατί κατανοεί ότι και από την πλευρά του ο διοικητής του τμήματος κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό με τις «δυνάμεις» που έχει… Ενημέρωσε, επίσης, το Σώμα ότι σκοπός του ήταν (σ.σ. χθες) να επισκεφθεί την Τρίτη το νέο αστυνομικό διευθυντή, σε εθιμοτυπική συνάντηση για την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και για να του θέσει τα προβλήματα που και ο ίδιος γνωρίζει, καθώς κατάγεται από την περιοχή. Τελικά, ο κ. Πούπουζας τον ενημέρωσε ότι θα βρισκόταν ο ίδιος την Τρίτη στη Μεσσήνη για να συναντήσει το δήμαρχο…
Ο Γιώργος Τσώνης ανέφερε ότι έχει κάνει κι άλλες ενέργειες για αυτό το ζήτημα, που δε γίνεται να ανακοινωθούν… όμως σημείωσε με νόημα ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις… και ούτε πίστευε ότι με τα «έγγραφα» θα δινόταν ουσιαστική λύση. Ανέφερε, δε, χαρακτηριστικό της κατάστασης περιστατικό: παρακολούθησαν τη δράση 2 γυναικών Ρομά, ενημέρωσαν την Αστυνομία, η Αστυνομία τις συνέλαβε, τις πήγε στο αυτόφωρο… και το απόγευμα ήταν στη Μεσσήνη και έκλεβαν ξανά! Ως αίτιο της έξαρσης της εγκληματικότητας ανέφερε τη φτώχεια, καθώς η Μεσσήνη ανέκαθεν «συμβίωνε» με τους Ρομά, όμως πρώτη φορά σημειώνονται ανάλογα και τέτοια έκτασης περιστατικά…

BENEAS GEORGIOS είπε...

Για το ίδιο θέμα ο Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε με τη σειρά του την έντονη ανησυχία του για την έξαρση του φαινομένου, καθώς και για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αποκτά πρωτόγνωρες διαστάσεις…
Σημείωσε ότι οι ενέργειες του δημάρχου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως τόνισε ότι «άργησε» χαρακτηριστικά να λάβει δράση και να διαπιστώσει το πρόβλημα… αναφέροντας, επίσης, ότι και η Τοπική Κοινότητα Μεσσήνης στην επιστολή της στις 12/12/2016 είχε εκφράσει τον προβληματισμό της για την έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Μεσσήνης. Η καθυστέρηση αυτή του δημάρχου έχει ως αποτέλεσμα να ερημώσει το κέντρο της πόλης πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος, που τον κάλεσε από εδώ και πέρα να κάνει ό,τι πρέπει για να επανέλθει στους πολίτες της Μεσσήνης το αίσθημα της ασφάλειας…
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, ο οποίος τόνισε ότι το να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς είναι το σημαντικότερο αγαθό σε οποιαδήποτε κοινωνία…
Ιδιαίτερα σκληρός στις εκφράσεις του για το ίδιο θέμα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές και κατά της Αστυνομίας για αδιαφορία που επέδειξε, όταν υπήρξε θύμα ληστείας από τσιγγάνους.
Ως προς το τι πρέπει να γίνει, πρότεινε ακραίες λύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο αν φάνε το ξύλο της αρκούδας μπορεί να συμμορφωθούν…»
Κλείνοντας τη συζήτηση γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα ο πρόεδρος του Σώματος, Χρήστος Χριστόπουλος, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος ζει δίπλα σε δυο καταυλισμούς Ρομά για περισσότερα από 40 χρόνια και γνωρίζει καλά το «πρόβλημα»… Πρόσθεσε, δε, ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και η αντιμετώπισή του χρειάζεται «εμπλοκή» και άλλων υπηρεσιών, εκτός του Δήμου και της Αστυνομίας…

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι τραγικά... Δεν περνάς από την πλατεία μετά τις 7 το απόγευμα...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Στους δημάρχους που ψηφίζετε και κάνουν μαζί τους παζάρια για τις ψήφους να τα πεις... Και δεν είναι μόνο η πλατεία που λες... Βρίσκονται υπό κατοχή όλα τα χωριά του δήμου Μεσσήνης... Άντε καλώς να δεχθείτε τους τουρίστες και αν τους ξαναδείτε γράψε μου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.