Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Με "άγρια" πτηνά στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο!!!


Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί όταν επισκεφθήκαμε τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι, για να κάνουμε τη βόλτα μας και να απολαύσουμε τον καφέ μας.
Σε ένα ξέφωτο του δάσους, λίγο πιο πάνω από το αναψυκτήριο, οι φωνές και τα χειροκροτήματα του μαθητόκοσμου μας έκαναν να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει και να οδεύσουμε προς τα εκεί.
Δεκάδες παιδάκια σχολείων είχαν έρθει εκδρομή εδώ και τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν μια σπουδαία εμπειρία λαμβάνοντας μέρος σε μια δραστηριότητα του κήπου σχετιζόμενη με άγρια πτηνά εξημερωμένα και εκπαιδευμένα από ειδικούς εκπαιδευτές, οι οποίοι συν τοις άλλοις ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν στις απορίες όχι μόνο των παιδιών, αλλά και τις δικές μας, που έτυχε να βρεθούμε εκεί.
Σήμερα μάθαμε πολλά για τις κουκουβάγιες, τους μπούφους και τα γεράκια, είδαμε να πετούν, να επιτίθενται, να τρώνε… αλλά και να δέχονται τα χάδια μας. Αλλά αυτό που εντέλει έχει σημασία, είναι πως τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τη φυσικό περιβάλλον μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες και εξίσου σημαντικό είναι πως αυτό συμβαίνει στην πόλη μας σε έναν εξαίρετα διαμορφωμένο και συντηρημένο ιδιωτικό χώρο.
Τα παιδιά των σχολείων έχουν καθημερινά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτή τη δραστηριότητα, ενώ τα Σαββατοκύριακα γύρω στις 12 το μεσημέρι οι επισκέπτες του κήπου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στον ανθώνα ανάλογες δραστηριότητες.
Σε ένα από τα προσεχή Σαββατοκύριακα θα επανέλθουμε με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, με πολλές λεπτομέρειες και με τις απόψεις των εκπαιδευτών.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες εδώ!
























Δεν υπάρχουν σχόλια: