Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Από την ΕΥΩΔΙΑ με παρρησία!!!


Περί Νηστείας

"Νηστεύσωμεν νηστείαν δεκτήν εὐάρεστον τῷ Κυρίῳ. Ἀληθής νηστεία ἡ τῶν κακῶν ἀλλοτρίωσις, ἐγκράτεια γλώσσης, θυμοῦ ἀποχή, ἐπιθυμιῶν χωρισμός, καταλαλιᾶς, ψεύδους καί ἐπιορκίας. Ἡ τούτων ἔνδεια, νηστεία... ἀληθής & εὐπρόσδεκτος" 

Πρακτικές συμβουλές

1. Νηστεία χωρίς προσευχή είναι άχρηστη. Τα ουράνια χαρίσματα έρχονται με νηστεία και προσευχή. «Τούτο το γένος ουκ εκπορεύεται ει μη εν προσευχή και νηστεία" (Ματθ. 17,21
2. Νηστεία χωρίς ελεημοσύνη δε νοείται.
3. Η νηστεία είναι στέρηση και η αναζήτηση υποκατάστατων είναι τουλάχιστον φαιδρά. Όποιος νηστεύει αληθινά, πεινά και χάνει λίγα κιλά.
4. Αν νηστεία προσκρούει ιατρική συνταγή, αναβάλλεται. Οι κυρίες που εγκυμονούν, οι υπερήλικες και τα νήπια δε νηστεύουν.
5. Αν ο πιστός βρεθεί σε ξένο σπίτι σε μέρα νηστείας με αρτύσιμα, δηλώνει σεμνά ότι νηστεύει, αλλά, χάρη των φιλοξενούντων, θα διακόψει για λίγο. 
6. Αν ο Χριστιανός διακόψει τη νηστεία για κάποιο λόγο (ταξίδι, νόσος), δε χάθηκε ο κόσμος∙ θα τη συνεχίσει με την πρώτη ευκαιρία.
7. Την παραμονή πριν τη Θ. Κοινωνία παίρνουμε κάτι ελαφρύ.
8. Η νηστεία στα παιδιά εμπνέεται και δεν επιβάλλεται. Ας ρυθμίσουμε ανάλογα τα φαγητά της εβδομάδας. Λ. χ. τις Τετάρτες και τις Παρασκευές. 
9. Νηστεύοντας, κρατάμε το χαμόγελό μας και δίνουμε αισιοδοξία στα παιδιά μας και στην κοινωνία∙ δε μαυρίζουμε την ατμόσφαιρα.
Υπόψη: "ο άνθρωπος σκάβει τον τάφο του με τα δόντια του!" (Σενέκας)

Καλή μετάνοια – Καλή Ανάσταση 

 π. Γ. Φ.


Ανδρ. Μετρουλάκη, εφ. «Η Καθ/νή» 13-1-15)

Παιδεία & Πολιτισμός

Η προσπάθεια έξωσης του κομματισμού από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ ίσως εκφράζεται, μάλλον επιτυχώς, από το σκίτσο.

Το ισπανικό κέντρο επιστημονικών ερευνών CSIC κατατάσσει το ΑΠΘ στην 246η θέση (Φεβρουάριος 2015). Δεδομένου ότι οι σοβαρές χώρες στον κόσμο είναι λιγότερες των 100, η κατάταξη μάλλον έπρεπε να αρχίζει ανάποδα. Είμαστε πάτος! Η ανάκαμψη θα αρχίσει αφού το ομολογήσουμε και ίσως κλάψουμε για το χθες. Το αύριο προϋποθέτει δάκρυα μετανοίας.
Με την επανεγγραφή των 152.000 αιωνίων, που εξήγγειλε ο ΥΠΠΕΘ, θα τεθούμε εκτός συναγωνισμού. Αυτή η κίνηση δείχνει την ημιμάθεια των αρμοδίων, ίσως και κάποια, σκοτεινή οπωσδήποτε, σκοπιμότητα.
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση των πειραματικών σχολείων συνιστά ίσως εκδίκηση στα καλά μυαλά. Η μαρξιστική αντίληψη επιτάσσει αμείλικτα. Ό, τι περισσεύει κόβεται! Αυτή είναι η κακομοιριά τους. Υποθέτω πως θα επιχειρήσουν να καταργήσουν και την ευφυΐα, επειδή τη ζηλεύουν.
Με αυτά τα δεδομένα, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε επαναφορά του «10» για την εισαγωγή στην Γ/β΄θμια Εκπαίδευση. Θα ’ταν πολυτέλεια για αρμοδίους της σημερινής επικαιρότητας, αφού άλλωστε οι δράστες δεν ήσαν οι ίδιοι∙ προϋπήρξαν άλλοι πριν απ’αυτούς, ομοίως ανεγκέφαλοι.
Η αργία της Κυριακής εξυπηρετούσε πολλαπλώς. Η απόφαση του ΣτΕ για Εκκλησιασμό είναι μια πτυχή. Την Κυριακή οι άνθρωποι αναπαύονται, επικοινωνούν, επισκέπτονται ασθενείς, πάνε σε μουσεία, ανεβαίνουν σε βουνά, βουτούν στη θάλασσα, αθλούνται, και πολλά άλλα. Ήταν μυωπική η εμμονή της Ν.Δ. και έδειχνε ιδιωτεία, παντρεμένη με ιδιοτέλεια. Τούτοι, που λένε να επαναφέρουν την αργία, μάλλον το κάνουν από ραστώνη και όχι από επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλοδεχούμενη.

Ελλαδική Κρίση

Η οικονομική κρίση είναι απόρροια της ηθικής κρίσης, είναι δεδομένη και θα κρατήσει πολλά χρόνια. Όλα τα άλλα είναι ψεύδη, με τα οποία κάποιοι κομματικοί αυταπατώνται και εξαπατούν τους ψηφοφόρους τους, και εκ των υστέρων ζητάνε (υποκριτικά) συγνώμη. Η συγνώμη θα ’πρεπε να ζητηθεί για τα 10.000 € δικά τους μηνιαίως, έναντι των ανέργων και των φτωχών.
Ας ζητηθεί συγνώμη, γιατί χώρες με τα ίδια προβλήματα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα και λυτρώθηκαν. Εδώ η απελθούσα κυβέρνηση διέσωζε παράνομους, σύμφωνα με δήλωση του πλέον αρμοδίου (Λ. Ρακιντζής) και ο (μόνος) υπουργός που δούλεψε στάλθηκε σπίτι του. Μετά τις Ευρωεκλογές είδαμε αποχαύνωση κυβέρνησης και αποδόμηση της λογικής από την αντιπολίτευση. Αυτή η ιστορία της αντιπαλότητας, χθες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, πρέπει επιτέλους να τελειώνει.
Ο Αλέξης ας δηλώσει ότι η φράση «εμείς θα παίζουμε νταούλι ή λύρα και αυτοί θα χορεύουν», ήταν νεανικό αστείο, και οι πατριώτες να συνεννοηθούν, αλλιώς ανακαλείται ο Γ. Σουρρής: «δυστυχία σου Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς, ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα».


Ανδρ. Πετρουλάκη, εφ. «Η Καθ/νή», 11-02-15

Δικαιοσύνη & Πολιτική

Η κυβίστηση, ή κωλοτούμπα, εγένετο στις 20/2/15. Η Τρόικα θα λέγεται «Θεσμοί» και το Μνημόνιο «Γέφυρα». Με κουτόχορτα ταΐζουν αφελείς.
Απανθίσματα:
Γ. Κατρούγκαλος: «Αν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές, αποχωρώ!»
Αλ. Μητρόπουλος: «Δεν μπορεί να εφαρμοστεί η συμφωνία». Αυτός ίσως έχει και προσωπικό παράπονο... έχει και εκκρεμότητες...
Μ. Γλέζος: «Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί συνήργησα σ’ αυτή την ψευδαίσθηση». Μανώλη, ή δεν ήξερες ή εξαπατούσες πάλαι τε και νυν.
Να ζητήσεις συγνώμη από τους άνεργους, εσύ ο βο(υ)λευτής...
Άδωνις: «Επειδή σκουραίνουν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνω τον Αλέξη ότι αφού μας ζητήσει συγγνώμη, το Νέο Μνημόνιο θα το ψηφίσουμε».
Άδωνι, δικαιούσαι να ομιλείς, αλλά νήστευε και λιγάκι... στη γλώσσα.
Κομμουνιστική Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ζητά αλλαγή ηγεσίας!».
Υπάρχουν κι άλλες φωνές, υποκρισίας ή σχιζοφρένειας.
Συμπεράσματα:
α) Είναι κρίμα να θέλουν κάποιοι ανεγκέφαλοι να μας γυρίσουν στο 1917, κάπου στη Σοβιετία, με νεφελώδη σχέδια, με αμηχανίες και θολούρες.
β) Είναι κρίμα που οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι δεν ομολογούν ότι δε θα ζούμε με δανεικά. Θα ξοδεύουμε μόνο ό,τι έχουμε, έστω και λίγα.
γ) Ο «αντιπαθής» Σόιμπλε δήλωσε μια αλήθεια που πρέπει να συνετίσει:
«Για κάθε νέα Κυβέρνηση υπάρχει το ραντεβού με την πραγματικότητα». «Εσβήσανε τα όνειρα, που ’βλεπα κάθε βράδυ...».
δ) Ζητείται αλληλεγγύη από τους εταίρους. Ωστόσο, τι δώσαμε εμείς για να απαιτούμε. Τέως υπουργοί, π. χ. Ρέππας και νεότεροι πολιτικάντηδες π.χ. Πολάκης, δήλωναν και δηλώνουν ανερυθρίαστα πως θα λέμε «ναι» («στους κουτόφραγκους») και όταν φεύγουν θα κάνουμε τα δικά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: