Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Προσέγγιση Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας και ΠΣΕΕΠ!!!


Αντιπροσωπεία του Δήμου Ελευσίνας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσουκαλά, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στις ΒΕΕ, στo πλαίσιo της κοινής πρωτοβουλίας Δημοτικής Αρχής και Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους της περιοχής.
Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκτασιν της πόλεως, σε περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και στην ανεργία που μαστίζει το Θριάσειο Πεδίο.
Δημοτική Αρχή και εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν ότι είναι ανυποχώρητοι στα θέματα της Υγιεινής, της Ασφάλειας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων και της Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ όπως τονίστηκε, καθοριστική υπήρξε η παρέμβαση του Σωματείου για το ποσοστό των προσλήψεων λόγω εντοπιότητας.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων ο Δήμαρχος μίλησε στην πρωινή βάρδια, στο χώρο των νέων εστιατορίων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για τα ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη του Δήμου από την ύπαρξη του διυλιστηρίου στην περιοχή.
Μετά το πέρας της ομιλίας του Δημάρχου, ακολούθησε ξενάγηση στο νέο διυλιστήριο και ενημέρωση των επισκεπτών στο control των μονάδων όπου διαπίστωσαν πως πρόκειται για το πιο σύγχρονο διυλιστήριο, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο.
Ένα επίτευγμα που ξεχωρίζει κατασκευαστικά, αλλά και για τα αρίστης ποιότητας προϊόντα που παράγει και τα οποία υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές των Βορειοευρωπαίων και είναι φιλικό από τον τρόπο που λειτουργεί στο περιβάλλον.  
Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε τον εξαγωγικό προσανατολισμό της ΕΛΠΕ σε μια εποχή ισχνών αγελάδων για την Ελληνική οικονομία. 
Ήταν ίσως η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας επισκέφθηκε το διυλιστήριο κάτω από συνθήκες αλληλοκατανόησης και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι συμπεριφορές των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων, γι’ αυτό  συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει συνέχεια, με την πραγματοποίηση ημερίδων με συγκεκριμένο θεματολόγιο.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως και εμείς οι εργαζόμενοι που δεν κατοικούμε στην Ελευσίνα έχουμε μεταφέρει ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων μας στην πόλη συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξή της και δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ίσως για κάποιους από εμάς είναι η αγαπημένη μας πόλη!!!

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ!












Δεν υπάρχουν σχόλια: