Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σε νέες περιπέτειες η Lamborghini που χάρισε ο Ωνάσης στον Κόκοτα!!!


Mε ένα ρεπορτάζ γεμάτο ειρωνικά σχόλια, το jalopnik περιγράφει τις περιπέτειες της σπάνιας Lamborghini Miura S που χάρισε στις αρχές τις δεκαετίας του '70 ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Σταμάτη Κόκοτα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα τραγούδια που λάτρευε ο Έλληνας μεγιστάνας.
Ο άνθρωπος "που είχε πιο πολλά λεφτά από όσα έχει τώρα η χώρα του" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αγγλικό site, ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από τον Έλληνα "Έλβις" που του έκανε αυτό το ακριβό δώρο.
Δυστυχώς για το αυτοκίνητο, ο Σταμάτης Κόκοτας που ήταν λάτρης της ταχύτητας, δεν του συμπεριφέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο αφού κατάφερε και "έσπασε" τον πανίσχυρο τετράλιτρο V12 της Lamborghini Miura S. Το ιστορικό αμάξι, με "πατέντες" Ελλήνων μηχανικών επάνω του, όπως νέο χειροποίητο τιμόνι και επιπλέον φώτα ομίχλης για να τρέχει στους αγώνες, έγραφε στο κοντέρ 85.000 χιλιόμετρα όταν παρέδωσε την ψυχή του. Ήταν 1972 όταν ο 12κύλινδρος κινητήρας στάλθηκε στο εργοστάσιο του Sant'Agata για επισκευή αλλά έμεινε εκεί γιατί ο τραγουδιστής δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει το τεράστιο ποσό που ζητούσαν οι Ιταλοί για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Το υπεραυτοκίνητο, γυμνό πλέον, έμεινε για τρεις δεκαετίες στο γκαράζ του Χίλτον μέχρι το 2003 όταν το ανακάλυψαν με τις εργασίες ανακατασκευής του ξενοδοχείου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Lamborghini μεταφέρθηκε σε άλλο γκαράζ, παρέα με μια κόκκινη Mercedes-Benz 300SL Gullwing, μέχρι πριν μερικές μέρες, οπότε και ταξίδεψε για το Λονδίνο για να βγει σε δημοπρασία στο Coys του Κένσιγκτον.
Η μηχανή που παρέμενε στο εργοστάσιο για 40 χρόνια, ξαναμπήκε στη Lamborghini και το αμάξι είναι πλέον σαν καινούργιο τουλάχιστον μηχανολογικά.
Όμως, η τιμή που έπιασε στη δημοπρασία δεν ικανοποίησε τον τραγουδιστή και το αυτοκίνητο δεν πωλήθηκε. Τα 483.000 δολάρια που προσφέρθηκαν, ήταν προφανώς λίγα για να καλύψουν τα έξοδα και τον κόπο. Άλλωστε, μια ίδια Lamborghini έπιασε πριν λίγο καιρό 670.000 δολάρια. Οπότε, ο Σταμάτης Κόκοτας θα δοκιμάσει την τύχη του στις δημοπρασίες του Scottsdale και του Amelia Island όπου μαζεύονται πολλοί λάτρεις των ακριβών αυτοκινήτων.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τη Lamborghini στο γκαράζ του Χίλτον και στο γερανό του Κένσιγκτον αλλά και διάφορες λεπτομέρειες από το εσωτερικό της, το οποίο ήταν ειδική παραγγελία από τον Αριστοτέλη Ωνάση, πράγμα που σημαίνει ότι το σαλόνι του είναι μοναδικό στον κόσμο για το συγκεκριμένο μοντέλο.









Δεν υπάρχουν σχόλια: