Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δήμαρχε με το καλό και Γερμανός πολίτης!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ)

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου, με τις οποίες εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της διαδικασίας αδελφοποίησης της Καλαμάτας με μια πόλη (ας είναι με όποια θέλει βρε αδελφέ…) της Γερμανίας!!
Αποδεικνύεται λοιπόν πως έχει μεγαλύτερη σημασία για το δήμαρχο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με Γερμανικό δήμο, από ότι αυτή με το Καστελόριζο, όπως είχαμε προτείνει στο Δ.Σ., εισήγηση την οποία δεν έκανε αποδεκτή.
Προφανώς ο δήμαρχος αισθάνεται πιο κοντά στους Γερμανούς πολίτες από τους δοκιμαζόμενους Έλληνες συμπατριώτες του!
Προφανώς, γι' αυτόν έχουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή αξία οι σχέσεις με τη Γερμανία από αυτές με το μικρό και άσημο Ελληνικό Καστελόριζο!
Θα του (ξανα)θυμίσουμε ότι στο Καστελόριζο οι ακρίτες μας φυλάνε Θερμοπύλες! (Κατά τη λογική του δημάρχου, ας τους αφήσουμε μόνους σαν τους 300 του Λεωνίδα).
Θα τον (ξανα)καλέσουμε να βρει λίγο χρόνο από τα πολύ βαριά επικοινωνιακά του καθήκοντα (βλέπε παιχνιδάκια…), για να πληροφορηθεί ότι στο ακριτικό νησάκι μας επικεντρώνεται η μεγαλύτερη Εθνική προσπάθεια και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για την εκμετάλλευση του πολύτιμου ορυκτού πλούτου που κρύβει στην ΑΟΖ που το περιβάλλει, γεγονός που εξηγεί εξάλλου και τη διαρκή αμφισβήτηση του από τους εξ Ανατολών «συμμάχους» μας.
Φαίνεται όμως ότι η ενασχόληση του δημάρχου με θέματα που κάνουν «τζιζ», του πέφτουν πολύ βαριά και αποφεύγει να τα ακουμπήσει.
Προτιμά να ασχολείται με ρολόγια των Lions, με το πώς θα γεμίσει τον τόπο αγάλματα, και με άσχετες και άκαιρες αναπλάσεις…
Εμείς να του ευχηθούμε με το καλό και Γερμανός πολίτης!

Νίκος Α. Φωτέας

Ανεξ. Δημοτική Παράταξη "Πρωτοπορία".

1 σχόλιο:

akrat είπε...

με το συμπάθειο αλλά αυτά είναι γραφικές ιστορίες...

εδώ χάνει η μάνα το παιδί...

ολος ο πλανήτης αδέλφια είναι ...