Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Μαυρίστε τους Δημοσιογράφους Υποψήφιους Βουλευτές όλων των κομμάτων ! ! !


Νέο παραλήρημα από τα "δημοσιογραφικά παπαγαλάκια" που τώρα τα βάζουν με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, προετοιμάζοντας το άγριο ξέσκισμά τους από την Κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" του Λουκά Παπαδήμου, που στηρίζουν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο ΛΑ.Ο.Σ… για να μην ξεχνιόμαστε!!!

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν "δημοσιογράφους" στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές!!!

Και μιλάω για "δημοσιογράφους υποψήφιους βουλευτές" όλων των κομμάτων...

Είμαι εξοργισμένος με το ρόλο τους κατά των κεκτημένων των εργαζομένων... Είναι τα παπαγαλάκια των εργοδοτών και της πολιτικής εξουσίας... Διαίρεσαν συνειδητά την κοινωνία για να περάσουν μέτρα και πολιτικές!!!

Μαυρίστε τους Δημοσιογράφους Υποψήφιους Βουλευτές όλων των κομμάτων ! ! !

8 σχόλια:

Η Αλίκη στο Ναυτικό είπε...

ΑΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΩΣ ΝΟΜΟΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ Ν.Δ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που ελαττώθηκε η τεράστια κρατική διαφήμιση –τα χρήματά μας δηλαδή-, τα δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες και τα μαύρα χρήματα από διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες που προωθούσαν τα συμφέροντά τους, οι αστικές εφημερίδες αποδεικνύονται σαπάκια. Πάντα σαπάκια ήταν.
Και οι δημοσιογράφοι; Οι δημοσιογράφοι έχουν μια χρυσή ευκαιρία να ελευθερωθούν και να γίνουν επιτέλους δημοσιογράφοι. Γιατί δεν ήταν δημοσιογράφοι. Ήταν σφουγγοκωλάριοι του επιχειρηματία για τον οποίον εργάζονταν. Προσκυνημένοι και άνετοι με τη λογοκρισία η οποία τους γινόταν καθημερινά.
Το «Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι» ακούγεται σε κάθε διαδήλωση πια. Οι δημοσιογράφοι δεν το ακούν. Θεωρούν πως αφορά όλους τους άλλους δημοσιογράφους εκτός από τους ίδιους.
Και η ανεργία των δημοσιογράφων; Ας πρόσεχαν. Άλλωστε, η ανεργία δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους – αφορά όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Απλά, ο θόρυβος που γίνεται για τους απολυμένους και άνεργους δημοσιογράφους είναι πολλαπλάσιος αυτού που γίνεται για το 1 εκατομμύριο ανέργων που δεν είναι δημοσιογράφοι. Και δεν ντρέπονται καθόλου να κλαψουρίζουν όλη μέρα μόνο για την αφεντιά τους. Είναι εκλεκτή φυλή.
Οι δημοσιογράφοι ήξεραν τι πρόκειται να συμβεί στις ελληνικές εφημερίδες. Η διεθνής εμπειρία από το τι συνέβη σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού δεν τους ήταν άγνωστη – είχαν το προνόμιο να τα μαθαίνουν πρώτοι και καλύτεροι.
Και τι έκαναν; Τίποτα. Νόμιζαν πως η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση, όπου μια εφημερίδα με 850 εργαζόμενους θα επιβιώνει χωρίς αναγνώστες και θα τους πληρώνει πλουσιοπάροχα, προσφέροντας DVD με ταινίες καράτε.
Αντί να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν τα δικά τους ΜΜΕ, κάθονταν σαν χαϊβάνια και περίμεναν τις διαθέσεις του αφεντικού.
Μα δεν θα δείξουμε αλληλεγγύη στους δημοσιογράφους; Αν ήθελες να τους δείξεις αλληλεγγύη, ας αγόραζες την εφημερίδα στην οποία εργάζονταν. Δεν την αγόραζες. Αυτό που περιμένεις να χάσει ο άλλος τη δουλειά του για να του δείξεις αλληλεγγύη –στα λόγια πάντα-, μου θυμίζει αυτό που περιμένεις πρώτα να πεθάνει ο άλλος για να πεις μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν. Συγγνώμη φίλε, είσαι γελοίος.
Αλλά και οι δημοσιογράφοι δεν τα πάνε καθόλου καλά με την αλληλεγγύη την οποία ζητούν από την κοινωνία, όταν χάνουν τη δουλειά τους. Αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τόσα χρόνια το συνδικαλιστικό τους όργανο τους νέους δημοσιογράφους και τους δημοσιογράφους των ηλεκτρονικών μέσων. Καμία αλληλεγγύη. Τους κράτησαν στην απέξω. Ο Πρετεντέρης δεν τους χαλούσε, όμως. Γιατί η ΕΣΗΕΑ ήταν –και παραμένει- συντεχνία.
Επίσης, όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει ξαφνικά ένα πράγμα. Ο δημοσιογράφος-λαμόγιο που έπαιρνε 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα –επειδή είχε μια τυχαία αμοιβαία συμπάθεια με τους εκάστοτε κυβερνώντες- έχει γίνει ένα και το αυτό με τον δημοσιογράφο των 600 ευρώ. Όταν μένουν άνεργοι, αγιάζουν και εξισώνονται. Θαύμα, θαύμα!
Το λαμόγιο που έγραφε πληρωμένα άρθρα και τα έπαιρνε από σαράντα μεριές για να γράφει καλά λόγια για καλλιτέχνες, να προωθεί CD, μπαρ, εστιατόρια αλλά και να γράφει πληρωμένα συκοφαντικά σχόλια -τώρα που έχασε τη δουλειά του-, έγινε ξαφνικά κάποιος που αξίζει της αλληλεγγύης μας. Τι λέτε ρε; Ναι, να τον πάρετε και στο σπίτι σας.
Με κούρασαν οι δημοσιογράφοι με την γκρίνια τους και τις δικαιολογίες τους. Κι αυτοί κάνουν υπομονή και ανέχονται όλες τις ταπεινώσεις επειδή έχουν παιδιά ή επειδή θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Λες και τα παιδιά έχουν ανάγκη έναν πατέρα και μια μάνα που να συμπεριφέρονται σαν δούλοι. Για να γίνουν δουλικά και τα παιδιά.
Εν κατακλείδι, οι δημοσιογράφοι είναι άξιοι της μοίρας τους και της απροθυμίας τους να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να πετάξουν έξω από τη δημοσιογραφία τα αφεντικά και τα παράσιτα που προσποιούνται τους δημοσιογράφους.
Κι αντί –έστω και τώρα- να οργανωθούν επιτέλους και να φτιάξουν τα δικά τους ΜΜΕ, έχουν γαντζωθεί από τα αρχίδια των αφεντικών τους, με την ελπίδα πως αυτοί δεν θα χάσουν τη δουλειά τους.
Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους!!
Βυθίστε τους!!
Τελειώστε τους!!

akrat είπε...

καλημέρα

πρέπει να ψηφίσουμαι ε???


ουφ βαριέμαι να παγαίνω στο χωριό...
ουφφφφφφφ

Ανώνυμος είπε...

Νούμερο, εθνικόφρονα!
Την δημοσιοκάφρο Καραμανλή την στήριζες ρε καραγκιόζη με τους 18 μισθούς..
Παλιολαμόγια, λαθρέμποροι

beneas13 είπε...

ΠΣΕΕΠ

Αρ. Πρωτ: ….10.… Ασπρόπυργος 16/01/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε 2ωρη στάση εργασίας αύριο Τρίτη 17/01/12 από τις 11:00 έως 13:00 στα πλαίσια της Παναττικής Απεργίας που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής.
Αντιδρούμε:
– Στις μειώσεις μισθών και συντάξεων
– Στις απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων
– Στα καταστρεπτικά μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

xristin είπε...

Είπαμε καλέ,θα τους μαυρίσουμε!
Πως κάνεις έτσι!
Να είσαι καλά!

beneas13 είπε...

Άντε γιατί έχω αγχωθεί!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΕ.
16 ΓΕΝΑΡΗ 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι:
Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου και Σαλαμίνας πήραν αποφάσεις για ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Γενάρη, για αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς αλλά σε όλους τους εργαζόμενους πού όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις.
Παράλληλα από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, κεφαλαίου, ΕΕ, διά μέσου και των κοινωνικών διαλόγων στήνεται νέο σφαγείο για μισθούς, εργασιακά, ασφαλιστικό.
Ετοιμάζονται να ικανοποιήσουν όλες τις βάρβαρες αξιώσεις του ΣΕΒ, όπως:
1. Μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ (μεικτά) της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
2. Κατάργηση δώρων γιορτών και αδείας (13ος - 14ος μισθός).
3. Κατάργηση όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.
4. Επέκταση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης».
5. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.
6. Κατάργηση «κανονιστικών ρυθμίσεων» στις πρώην ΔΕΚΟ, που επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα, κλπ……

Στα ΕΛΠΕ αυτόν τον καιρό συνέβησαν και συμβαίνουν:
1. Απολύσεις περίπου διακοσίων (200) εργαζόμενων με την μέθοδο της εθελούσιας (πολλά τα περιστατικά, «τα παίρνεις ή φεύγεις»), συν 100 στην ΕΚΟ, συν 30 στα ΕΚ, μας κάνουν σύνολο πάνω από 330!! και οι εκβιασμοί συνεχίζονται καθημερινά.
2. Απολύσεις για πάνω από 60 εργαζόμενους σε εργολάβους στην συντήρηση, καθαριότητα των ΒΕΑ. Φημολογείται μείωση στο μεροκάματο των υπολοίπων κατά 20%. (Και ενώ δεν υπάρχουν λεφτά γι’ αυτούς, ξοδεύτηκαν πάνω από 40 εκατ. Ευρώ μέσα σε μία βδομάδα για τις «εθελούσιες»).
3. Απόφαση στο υπηρεσιακό συμβούλιο του Δεκεμβρίου για δύο απολύσεις στις ΒΕΑ, σύν του συν/φου από την Ασπροφώς(λύση που δήθεν δόθηκε πέρυσι).
4. Τα 12ωρα ξαναφούντωσαν στις βάρδιες. (Έλλειψη προσωπικού)
5. Η συντήρηση στις ΒΕΑ πνέει τα λοίσθια. Π.χ στο ηλεκτρολογικό δεν υπάρχει τμηματάρχης, κανένας εργοδηγός, ένας μόνον αρχιτεχνίτης και κάτι λίγοι τεχνίτες, στο δε τμήμα προγραμματισμού δεν υπάρχει κανείς!!.
6. Άτακτες και «επιλεκτικές» μετακινήσεις, στην διεύθυνση υποστήριξης και με στόχο το κλείσιμο του εστιατορίου.
7. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, αλλά και όλων των ΕΛΠΕ.
Τα οργανογράμματα πού ετοιμάζουν είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία των και την ζωή των εργαζομένων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητήσαμε από το ΔΣ του Σωματείου να πάρει απόφαση και να συμμετάσχει στην 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 17ης του Γενάρη, πού αποφάσισαν τα εργατικά κέντρα.


Το σωματείο για μια ακόμα φορά απάντησε «αγωνιστικά» με 2ωρη στάση λίγες ωρες πριν την απεργία όπως στις 13 δεκέμβρη.
Η στάση όλων των παρατάξεων στο Δ.Σ στέκεται ενάντια στην ανάγκη η εργατική τάξη να δώσει ενιαία αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχεται. Διαιρούν, απομονώνουν, υπονομεύουν, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν. Αρνούνται σθεναρά ό,τι μπορεί να απειλήσει, να θέσει εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων.
Αποτελούν μηχανισμό στήριξης και περάσματος των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών

Το Αγωνιστικό Μέτωπο στα ΕΛΠΕ, καλεί τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ να υπερνικήσουν τους φόβους και την τρομοκρατία και να συμμετέχουν στην απεργία των εργατικών κέντρων.
Στις 17 Γενάρη να μη γυρίσει γρανάζι.
Να μην μπει εργάτης για δουλειά στην Αττική.
Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛ.ΠΕ