Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Χριστόδουλο ! ! !



Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, με αφορμή το τετραετές μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.
Πολλοί ιερείς, φίλοι και παλιοί συνεργάτες τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους, στο μνημόσυνο που έγινε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.
Ο Μητροπολίτης Σερρών στο τέλος του μνημοσύνου μίλησε φανερά συγκινημένος για τον πνευματικό πατέρα και αδελφό λέγοντας ότι, αυτό που έμεινε στον κόσμο είναι το καθημερινό χαμόγελο του Χριστόδουλου, τόνισε για μια ακόμη φορά τα πολλαπλά χαρίσματα που είχε και σημείωσε ότι όλα αυτά που περνάει η χώρα μας τα είχε προβλέψει από νωρίς ο Μακαριστός.
Στο μνημόσυνο συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ από την πολιτική ηγεσία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερη επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του Μακαριστού, έξω ακριβώς από τον Ναό του κοιμητηρίου από τους Μητροπολίτες Σερρών και Μεσσηνίας.










Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του Μακαριστού προκατόχου του, παρουσία Μητροπολιτών και πνευματικών παιδιών του κυρού Χριστοδούλου.
Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.
Τέλος να αναφερθεί ότι τρισάγιο τέλεσαν και οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Καισαριαννής και Κορίνθου.






Φωτορεπορτάζ Γιώργος Φερδής

Romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: