Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Το ρέμα στον Ελαιώνα Χαϊδαρίου










Ο Άγιος Ανδρέας να βάλει επιτέλους το χέρι του…
Το μόνιμο παράπονο των κατοίκων της συνοικίας τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την πυκνή δόμηση της περιοχής που ασφυκτιά πλέον για ελεύθερους χώρους, είναι η κάλυψη του ρέματος που είναι εστία μόλυνσης και δυσοσμίας. Τα παιδιά παίζουν στο προαύλιο του Άγιου Ανδρέα και δίπλα τους οι αρουραίοι κάνουν πάρτι. Οι πιστοί που προσέρχονται στο ναό από όλες τις περιοχές της πόλης, αλλά και από άλλες περιοχές, λόγω βαπτίσεων, γάμων, μνημόσυνων και άλλων ακολουθιών, γίνονται μάρτυρες της τριτοκοσμικής κατάστασης. Καλά ήταν τα ρέματα τις δεκαετίες του ’50 του ’60 και του ’70 και μέσα σ’ αυτά μεγαλώσαμε και παίζαμε, αλλά δεν έχουν θέση σε σύγχρονες πόλεις που ασφυκτιούν. Το συγκεκριμένο ρέμα βρίσκεται σε μια περιοχή που τείνει να γίνει το Κέντρο της πόλης μας λόγω της κατασκευής του Δημαρχείου, του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου, του Κλειστού Γυμναστηρίου, της ΔΕΗ και του Ναού του Αγίου Ανδρέα. Η ιδανικότερη λύση θα ήταν να γίνει ένας πρότυπος πεζόδρομος που θα ξεκίναγε από το νέο Δημαρχείο για να καταλήξει στον Άγιο Ανδρέα, ενώνοντας στο πέρασμά του τα σχολικά συγκροτήματα, το γυμναστήριο και τη ΔΕΗ. Όσες φορές προσφύγαμε στους Δημοτικούς Άρχοντες, αυτοί πετάνε το μπαλάκι στην ΕΥΔΑΠ, λες και δεν κάνουν κουμάντο αυτοί στην πόλη που εξελέγησαν για να την υπηρετήσουν. Το αστείο είναι πως και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η τωρινή, αντί να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, αφού ανήκαν και ανήκουν στο Κυβερνών κόμμα, υπεκφεύγουν παίζοντας το παιχνίδι της Κεντρικής Εξουσίας, στερώντας από τους κατοίκους και από την πόλη μας ένα έργο ήπιας ανάπτυξης, όπως αρέσκονται να λένε. Στην τελευταία φωτογραφία της ανάρτησης βλέπετε κάποια από τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές του 14ου Δημοτικού σχολείου πριν 3 χρόνια, ενώ στα σχόλια θα διαβάσετε δημοσίευση του 2002 για το εν λόγω θέμα.

2 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΜΠΟΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

Όταν μια μπόρα καλοκαιρινή βαφτίζεται ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Όταν τα έργα βιτρίνας προηγούνται των έργων υποδομής.
Όταν το έτος 2002 έχουμε στην πόλη μας ρέματα ακάλυπτα όπως αυτά στον ΕΛΑΙΩΝΑ (Επαύλεως - ΔΕΗ - ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ).
Όταν οι Δημοτικοί Άρχοντες αποποιούνται των ευθυνών τους και τα ρίχνουν στην ΕΥΔΑΠ και στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Όταν οι γειτονιές αφήνονται στην τύχη τους και στην μιζέρια άλλων εποχών.

Τότε Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ να βάζει το χέρι του!!!

Βέβαια καλού κακού ας το βάλουμε και εμείς στις επερχόμενες εκλογές για να μην πνιγόμαστε με την παραμικρή καλοκαιρινή μπόρα όπως σήμερα 8 Ιουλίου... 2002!!!

Με εκτίμηση στην εφημερίδα σας
ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υ.Γ. Σε όσους αναρωτιούνται που αποσκοπώ δημοσιοποιώντας επανειλημμένα τις απόψεις μου μέσω της εφημερίδας σας, τους γνωρίζω ότι: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ.

Δημοσίευση :
«ΧΑΪΔΑΡΙ Η πόλη μας» Φύλλο 43 Ιούλιος-Αύγουστος 2002

Πατριάρχης είπε...

Εσύ καλά τα λες αλλά... ποίος σε ακούει!!!