Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

«Το ελιξίριο της αιώνιας συντροφιάς» από τον Παναγιώτη Μπενέα!!!


Σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο της νέας ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Μπενέα με τίτλο «Το ελιξίριο της αιώνιας συντροφιάς» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

Μπορείτε ήδη να παραγγείλετε το βιβλίο εδώ!

Σημειώστε:
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 ώρα 18:00 στη Στέγη Πολιτισμού Χαϊδαρίου (πρώην ΝΕΛΕ) Κολοκοτρώνη 36 Χαϊδάρι - πλησίον Σταθμού ΜΕΤΡΟ Αγία Μαρίνα.


Σαν οπισθόφυλλο:
«Γλώσσα, όταν παρασκεύαζες τη νοσταλγία, / μήπως το παράκανες λιγάκι με το άλγος;»
Ο ποιητής, σαν άλλος αλχημιστής, αναμειγνύει λέξεις και σκαρώνει ένα ελιξίριο πολύ εσωτερικής χρήσεως. Δυσανασχετεί μέσα σ’ αυτό το «ευρύχωρο που είναι το εφήμερο» κι όλο γυρεύει κάποιο εξιτήριο απ’ την πραγματικότητά του. Αναβάλλει την ενηλικίωση ζητώντας καταφύγιο στον φλοίσβο της παιδικής ηλικίας, όμως δεν συναντά κι εκεί παρά πεντάστερα χαλάσματα. Κι άλλοτε πάλι, σαν βραδιάσει, αποθέτει ασθενή τον λογισμό του σε κάποιας πολυθρόνας το εφημερεύον κούνημα με θέα προς το αθεράπευτα ερωτηματικό φεγγάρι… Με αίσθημα βαρύ στο λυρικό του μητρώο, εκτίει ένα ισόβιο φθινόπωρο προσμένοντας ο αναγνώστης να μοιραστεί μαζί του τη θέση στο άδειο παγκάκι.

Βιογραφικό συγγραφέα:
Ο Παναγιώτης Μπενέας ζει και περιπλανιέται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1997, και είκοσι έτη αργότερα, το καλοκαίρι του 2017, δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ιαματικές πληγές» από τις εκδόσεις Το Σκαθάρι. Το 2023 κυκλοφόρησε η νέα ποιητική του συλλογή «Το ελιξίριο της αιώνιας συντροφιάς» από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο.

Πληροφορίες έκδοσης:
Τίτλος: Το ελιξίριο της αιώνιας συντροφιάς
Συγγραφέας: Παναγιώτης Μπενέας
Σελίδες: 54
Διαστάσεις: 16x23
Τιμή: 10 €
ΙSBN: 978-618-5742-02-7
Ημερ. κυκλοφορίας: 3/2023
Κωδικός: 2324

1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Την ΠΡΟΣΟΧΗ σας παρακαλώ!
Οι Εκδόσεις Ανεμολόγιο σε συνεννόηση με τον Δήμο Χαϊδαρίου και τον συγγραφέα Παναγιώτη Μπενέα αποφάσισαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Μαρτίου, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Το ελιξίριο της αιώνιας συντροφιάς" στη Στέγη Πολιτισμού Χαϊδαρίου, σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη τραγωδία που έχει πλήξει τη χώρα μας.
Τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Θα ακολουθήσει νέα ημερομηνία.