Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Πόσος χρόνος λέτε ότι χρειάζεται για την κατασκευή μιας πεζογέφυρας;


Η σημερινή επιστροφή από την εργασία μας ήταν μια κόλαση. Αιτία η κατασκευή μιας πεζογέφυρας στο Δάσος Χαϊδαρίου στο ύψος του ψυχιατρείου. Απ' ότι μας είπαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας ακόμα. Με την ευκαιρία ανατρέξαμε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας σχετικά με την κατασκευή δύο πεζογεφυρών στην πόλη μας. Η μία είναι η υπό κατασκευή και η άλλη στο Παλατάκι δεν έχει ξεκινήσει καν. Εσείς πόσος χρόνος λέτε ότι χρειάζεται για να παραδώσει το ελληνικό δημόσιο μια πεζογέφυρα προς χρήση στους πολίτες; Κλείσαμε αισίως μια δεκαετία... Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!


Δυο σύγχρονες πεζογέφυρες στο Χαϊδάρι!!!

Η μελέτη και κατασκευή επτά νέων πεζογεφυρών σε επικίνδυνα, για τους πεζούς, σημεία σε μεγάλους αστικούς, οδικούς άξονες των Αθηνών, συνολικής αξίας 11.000.000€, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ).
Οι δύο από τις επτά νέες πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν στη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι.
Το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί έως το Φθινόπωρο του 2015, ειδάλλως θα εκπνεύσει η επιλεξιμότητα των κοινοτικών δαπανών.
Τα σημεία που θα κατασκευαστούν οι πεζογέφυρες στην πόλη μας είναι τα εξής:
• Στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου, επί της Λεωφόρου Αθηνών (μήκους περίπου 55 μέτρων).
• Στο Δάσος Χαϊδαρίου, στο ύψος των σχολών Προβατά, επί της Λεωφόρου Αθηνών (μήκους περίπου 40m).
Επιβεβλημένη θεωρούμε από αυτό εδώ το blog την κατασκευή και μιας τρίτης πεζογέφυρας στη συνοικία της Αφαίας στο Σκαραμαγκά που είναι εντελώς απομονωμένη και εγκαταλελειμμένη στην τύχη της.
Ας το δουν οι υπεύθυνοι όσο είναι νωρίς...


Πεζογέφυρες στο Δάσος Χαϊδαρίου και στο Παλατάκι!!!

Τoν Οκτώβριο του 2012 είχαμε πάλι την ίδια συζήτηση εδώ... Σήμερα το θέμα επανέρχεται μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής... Ας ελπίσουμε πως δεν θα συζητάμε τα ίδια και μετά το 2020...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διαβάσαμε:
Την κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε κομβικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 13.000.000 ευρώ, δρομολόγησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Συγκεκριμένα, υπέγραψε την απόφαση της ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Κινητικότητας και των Πολυτροπικών Μεταφορικών Συνδέσεων της Περιφέρειας Αττικής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 - 2020».
Η κατασκευή των έξι νέων πεζογεφυρών σχετίζεται με τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τους πεζούς στα εξής σημεία: Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου), στη Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου (Δήμος Αθηναίων), στη Λεωφόρο Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής), στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης (Δήμος Παλαιού Φαλήρου), καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών στο Παλατάκι (Δήμος Χαϊδαρίου).
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρεις πρωθυπουργοί: Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρεις περιφερειάρχες: Γιάννης Σγουρός, Ρένα Δούρου, Γιώργος Πατούλης. Τρεις δήμαρχοι: Δημήτρης Μαραβέλιας, Μιχάλης Σελέκος, Βαγγέλης Ντηνιακός. Και ακόμα δεν τις περπατήσαμε...