Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Σύρος, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων!!!


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποφασίσαμε να πάμε στο νησί της Σύρου. Πιστεύω πώς ήταν μία από τις καλύτερες σκέψεις που είχαμε, αφού η Σύρος είναι όντως η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Με τα πανέμορφα νεοκλασικά της κτίρια, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο της, το Θαυμαστό θέατρό της, το Βιομηχανικό Μουσείο, τα πέτρινα σοκάκια της και τα μνημεία της σε κάθε γωνία του νησιού. Την περπατήσαμε αρκετά, γυρνώντας σε όλα τα σοκάκια της. Αγαπημένα μου μέρη, η Άνω Σύρος και τα Βαπόρια. Η Άνω Σύρος μαγευτική! Το σημείο του νησιού που θυμίζει Κυκλάδα θα το βρεις εκεί. Με τα στενά σοκάκια της, τα λευκά και μπλε κτίσματα, την απαράμιλλη θέα… Στα βαπόρια κατεβαίνεις κάποια πέτρινα σκαλιά και μετά από ψηλά συναντάς το απέραντο γαλάζιο. Μια εικόνα που πραγματικά σε γαληνεύει!

Όπου κι αν καθίσαμε να φάμε ήταν όλα εξαιρετικά! Το αγαπημένο μας μαγαζί για φαγητό το Σεμινάριο! Εξαιρετικό, πεντανόστιμο φαγητό και ποτό και υπέροχα χειροποίητα γλυκά! Οι άνθρωποί του μάλαμα! Με το χαμόγελο στα χείλη κάθε στιγμή! Το επισκεφτήκαμε δύο φορές, τη μία πρωί για το πιο χορταστικό πρωινό που θα μπορούσαμε να φάμε! Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους του καλοφαγάδες! Στο Κίνι, μετά το μπάνιο μας φάγαμε στην ταβέρνα Δυο Τζιτζίκια στα Αρμυρίκια. Αυτή η κρεμμυδόπιτα που φάγαμε δεν φεύγει με τίποτα από το μυαλό μου. Πραγματικό αριστούργημα! Στο Τσιπουράδικο της Μυρσίνης θα βρείτε πολύ νόστιμα μεζεδάκια για όλα τα γούστα και δροσιστική τοπική μπύρα!

Την τελευταία μέρα στο νησί, περπατήσαμε ξανά στα σοκάκια, μαζέψαμε όση περισσότερη Σύρο μπορέσαμε και φυσικά κάναμε τα ψώνια μας, γεμίζοντας τσάντες και τσάντες από τα παραδοσιακά καλούδια του νησιού! Λουκουμάκια σε διάφορες γεύσεις, ναι στο μανταρίνι (!), χαλβαδόπιτες, «πλακωτό», γλυκό κυδώνι αλλά διαφορετικό και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μπαίνοντας στο πλοίο της επιστροφής, γυρίσαμε, ρίξαμε άλλη μια ματιά πίσω μας, κρατήσαμε χέρια και υποσχεθήκαμε πώς πρέπει να βρεθούμε ξανά στο νησί… ίσως κάποιο Πάσχα.

Εις το επανιδείν!


























































































































1 σχόλιο:

akrat είπε...

Μας θυμίσατε ωραίες στιγμές. Θαύμα