Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Το φορτηγό που τιμά τους ήρωες του 1821


«Δεν σας ξεχνάμε και σας τιμάμε», με αυτή τη φράση κατά νου ο αυτοκινητιστής και πρόεδρος της κοινότητας Δρεπάνου στο Ναύπλιο, Σωκράτης Δωρής, επέλεξε να τιμήσει τους ήρωες του 1821, αποτυπώνοντάς τους στο φορτηγό του.
Στο Ναύπλιο, κάτω από το ιστορικό Παλαμήδι, ο κόσμος απολαμβάνει τις πρώτες ημέρες «ελεύθερων» μετακινήσεων μετά την καραντίνα και οι γύρω δρόμοι έχουν γεμίσει ζωή. Την ώρα που δύει ο ήλιος, ένα μπλε Mercedes-Benz 1117 στρίβει προς το λιμάνι και για μια στιγμή νομίζεις ότι τα πάντα διακόπτονται. Ο κόσμος κοντοστέκεται, οι φωτογραφικές στα κινητά τηλέφωνα αναλαμβάνουν δράση και οι οδηγοί φρενάρουν για να θαυμάσουν. Όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στις φιγούρες της Επανάστασης που απεικονίζονται στο φορτηγό.
Το έργο «Ελλάς ευγνωμονούσα» του Θεόδωρου Βρυζάκη περιστοιχίζεται από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα «Επί ένα τρίμηνο στριφογύριζε στο μυαλό μου ότι θέλω κάτι να κάνω για το φορτηγό μου», μας εξηγεί ο αυτοκινητιστής και πρόεδρος της κοινότητας Δρεπάνου στο Ναύπλιο, Σωκράτης Δωρής, όταν τον συναντήσαμε στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Ο ίδιος ασχολείται με την καλλιέργεια και μεταφορά οπωροκηπευτικών, προμηθεύοντας μανάβικα και λαϊκές αγορές στην Αθήνα. «Θα μπορούσα να έχω βάλει τη φίρμα μου στο φορτηγό, αλλά διαρκώς σκεπτόμουν τι μπορώ να κάνω εγώ σαν Σωκράτης για όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι».
«Οι ήρωες της Επανάστασης», σχολιάζει συγκινημένος πλέον, «δεν νοιάστηκαν ούτε για την περιουσία τους, ούτε για τα σπίτια τους, παρά μόνο για την πατρίδα και την απελευθέρωσή της».

Ο ιδιοκτήτης του Mercedes-Benz κ. Σωκράτης Δωρής (δεξιά) που πήρε την πρωτοβουλία να τιμήσει με το φορτηγό του τους ήρωες της Επανάστασης μαζί με τον κ. Χριστόδουλο Βαλκάνο που υλοποίησε την ιδέα με τον καλύτερο τρόπο και -κυρίως- γρήγορα και πολύ οικονομικά.

Διαβάστε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουλίου που κυκλοφορεί, πώς ο ιδιοκτήτης πήρε την απόφαση να αλλάξει την εμφάνιση του φορτηγού του, τις αντιδράσεις και τα σχόλια των συμπολιτών του καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες από τον επαγγελματία που ανέλαβε τη μετατροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: