Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ευελπιστούμε ότι οι σκαλωσιές στη Μονή Λυκάκη είναι καλός οιωνός!!!


Η ενιαία Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έχει στην αρμοδιότητά της το σύνολο των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων του Νομού Μεσσηνίας.
Όπως είχε δηλώσει παλιότερα η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Δρ. Αρχαιολόγος Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά, πέρα από τα έργα αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ή βρίσκονται εν εξελίξει, παράλληλα και προκειμένου η υπηρεσία να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε δυνατότητα χρηματοδότησης, δημιουργεί μια δεξαμενή μελετών για τα σημαντικότερα μνημεία του νομού που χρήζουν αποκατάστασης.
Μεταξύ αυτών των μνημείων ήταν και η Μονή Λυκάκη στο φαράγγι του Βυρού πλησίον της Καραδαμύλης που είχαμε επισκεφθεί παλαιότερα και σας είχαμε παρουσιάσει εδώ!
Με χαρά μεγάλη διαπιστώνουμε από τις σημερινές φωτογραφίες που μας έστειλαν φίλοι περιπατητές, ότι στο εσωτερικό του Ναού έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές.
Ευελπιστούμε ότι πρόκειται για την έναρξη εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του εν λόγω μνημείου και όχι για προληπτικές εργασίες προσωρινής στήριξης.
Τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε και θα σας ενημερώσουμε…






Δεν υπάρχουν σχόλια: