Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη στο 13ο υπαίθριο παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία!!!


Τον Ιούνιο που είχαμε επισκεφθεί την Κυπαρισσία γινόταν πολλή συζήτηση για την τύχη του φετινού παζαριού στην Πάνω Πόλη. Όμως με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων διοργανώθηκε για 13η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας το υπαίθριο παζάρι αντικών, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη.
Το υπαίθριο παζάρι αντικών, αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα απλώθηκαν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.
Από τις 7 έως και αύριο 13 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ, επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα. Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Παράλληλα, στο χώρο του παζαριού, σε έναν καταπράσινο, δημοτικό κήπο, μουσική και εικαστικά δρώμενα κάνουν τα βράδια ομορφότερα. Στο τέλος του παζαριού, ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου, υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα.
Εμείς σβήσαμε τη δίψα μας σήμερα το καταμεσήμερο σε ένα εξαιρετικό καφέ κατηφορίζοντας λίγα μέτρα το λιθόστρωτο σοκάκι, ακριβώς αριστερά πριν την είσοδο του Κάστρου. 
Η θέα από το Αφ' Υψηλού θα μας μείνει αξέχαστη... Όσοι είστε για διακοπές εδώ τριγύρω, μόλις που προλαβαίνετε... Το παζάρι με τις αντίκες θα είναι έως αύριο το βράδυ ανοικτό για να το επισκεφθείτε, να ξυπνήσετε τις αναμνήσεις σας με τα εκθέματα και να κάνετε τις αγορές σας συνδυάζοντας την επίσκεψη στο Κάστρο με την απόλαυση ενός παγωμένου καφέ, αναψυκτικού ή ποτού!!!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!Δεν υπάρχουν σχόλια: