Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Σε φθίνουσα πορεία μπαίνει από σήμερα η ΣΠΑΡΤΗ...


Τα χθεσινά γεγονότα στη Σπάρτη τα έχουμε ζήσει σε παραλλαγή παλαιότερα και στην Καλαμάτα όταν οι Καλαματιανοί έβριζαν εν χορώ τον Πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος έριξε μαύρη πέτρα με αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, από τα σαλόνια να παίζει σήμερα στα αλώνια...
Κάτι ανάλογο ζει στις μέρες μας και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός μετά την απαίτηση των οπαδών του πριν από χρόνια να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τη Διοίκηση...

Πιστεύω ότι όσοι δεν αντιλαμβάνονται την προσφορά σου, πρέπει να εγκαταλείπονται στη μιζέρια τους...
Και με αυτό το σκεπτικό, πιστεύω πως η χθεσινή απόφαση του "μικρού" Γιαννακόπουλου είναι η πιο σώφρων απόφασή του από τότε που ασχολείται με τον αθλητισμό... (Για περισσότερο από 30 χρόνια, η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά είναι ευρέως γνωστό ότι έχουμε επενδύσει στον Παναθηναϊκό τόσο υλικά όσο και ψυχικά, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος. Οι τίτλοι του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκαν στο τρίπτυχο Διοίκηση-Ομάδα-Κόσμος, το οποίο και ήταν πάντα μια γροθιά.
Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Σπάρτη, ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή προς όλους, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα μου. Και ως Παναθηναϊκός δεν ανέχομαι την αδικία.
Εν όψει λοιπόν του αγώνα της 15/12 απέναντι στον Ολυμπιακό και προκειμένου να… προλάβουμε τις πιθανές «αστοχίες» των διαιτητών κατά της Σπάρτης, εκδώσαμε ανακοίνωση με την οποία καλούσαμε όλους τους Λάκωνες στο γήπεδο και ξεκαθαρίζαμε πως δεν θα επιτρέπαμε σε κανέναν να κλέψει τον ιδρώτα μας.
Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί «Σπαρτιάτες» Ολυμπιακοί, να επιστρέψουν τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕ Σπάρτης, να εκδίδουν ανακοινώσεις οι τοπικοί Σύνδεσμοι των οπαδών του ΟΣΦΠ, χωρίς μάλιστα την παραμικρή αντίδραση από τον κόσμο της Σπάρτης.
Επειδή θεωρώ την αχαριστία «ποινικό αδίκημα», δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω από τα δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης.
Δυστυχώς ο κόσμος της Σπάρτης, δεν σεβάστηκε, ούτε καν εκτίμησε θα έλεγα, ότι με προσωπικές θυσίες η ομάδα ανέβηκε έπειτα από 31 χρόνια στη Football League. Κι εγώ γι’αυτό είμαι πραγματικά περήφανος. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε ποια ήταν η πορεία της Σπάρτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια…
Σε συνεννόηση με τους παράγοντες της ΑΕ Σπάρτης λάβαμε την απόφαση οι μετοχές της ομάδας να προσφερθούν δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να τις αποκτήσει. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, στο τέλος της σεζόν θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Εξυπακούεται ότι όλες οι δεσμεύσεις προς το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές θα εκπληρωθούν στο ακέραιο. Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο αλλά και για την ομαλή ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, θα παραμείνει στην ομάδα ο κ. Ηλίας Κατσογιάννης. Όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες (Παύλου, Κουδούνης, Ραχωβίτσας) από σήμερα ουδεμία σχέση έχουν με την ΑΕ Σπάρτης.
Ο κόσμος είναι η πραγματική δύναμη κάθε ομάδας και όταν δεν τον έχεις στο πλευρό σου, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αποχώρησης. Παντού και πάντα.)

Με το ίδιο σκεπτικό, προσπερνάω και τη δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ώστε να τον μεταπείσει... (Η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από τα διοικητικά δρώμενα της ΑΕ Σπάρτης, αν μη τι άλλο, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον αθλητισμό της Λακωνίας και της Πελοποννήσου.
Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηριχθούν από όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, καθώς μέσα από την παρουσία της ΑΕΣ, μόνο κέρδη υπάρχουν για την ανάπτυξη της Σπάρτης, της Λακωνίας και της Πελοποννήσου.
Αν επιμείνει στην απόφαση του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα, καθώς εκτός της ανάπτυξης, το Λακωνικό ποδόσφαιρο βρήκε έναν σοβαρό «πρεσβευτή» στις υψηλές εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμπαρίσταται στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕ Σπάρτης και καλεί τον Λακωνικό κόσμο να αγκαλιάσει την ομάδα, ενώ παράλληλα θέλω να καλέσω σε προσωπικό επίπεδο το φίλο Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή.)

Τα συνθήματα των Σπαρτιατών όπως: (Γάμα τους τη μάνα Ολυμπιακέ....) ή (Πούστη και πρεζάκια Γιαννακόπουλε...) θα ακολουθούν το αθλητικό γίγνεσθαι ολόκληρου του νομού για πολλές δεκαετίες...


Δεν υπάρχουν σχόλια: