Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ καλεί τους συναδέλφους να ψηφίσουν ΟΧΙ στον απολογισμό του Σωματείου!!!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 16 και 17 Φεβρουαρίου καλούμαστε όλοι μας, να ψηφίσουμε για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Σωματείου για το έτος 2014.
Η παράταξη μας καταψήφισε στο Δ.Σ. του Σωματείου που συνεδρίασε στις 3/2/15 τον Διοικητικό απολογισμό για τους παρακάτω λόγους.

Αναφορικά με την υπογραφή της 3ετούς ΕΣΣΕ που υπογράφτηκε από το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ και την εταιρία "νύχτα" ερήμην της διαπραγματευτικής – διαπαραταξιακής ομάδας του Σωματείου έχουμε για πρώτη φορά σύνδεση των αμοιβών των εργαζομένων με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Είναι γνωστό ότι η όποια εντατικοποίηση των εργαζομένων δεν έχει αποτέλεσμα την στιγμή που όλες οι κρίσιμες επιλογές για την πορεία της εταιρίας λαμβάνονται αποκλειστικά από την Διοίκηση της. Με την στάση του αυτή το Προεδρείο καθιστά τους εργαζόμενους συνυπεύθυνους για ενδεχόμενα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.

Επιπροσθέτως για πρώτη φορά είχαμε κατάργηση θέσεων εργασίας δηλαδή αποχωρήσεις εργαζόμενων στην βάρδια χωρίς αντικατάσταση, εργολαβοποίηση υποστηρικτικών υπηρεσιών (φύλαξη, εστιατόρια, Ιατρεία κ.λ.π.), πάγωμα – κατάργηση χρονοεπιδόματος, αναστολή χορήγησης διατακτικών επιταγών Πάσχα και Χριστουγέννων, δραστική μείωση βοηθήματος για βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναστολή εταιρικής συμμετοχής στην GROUPAMA.
Όλες οι παραπάνω δυσμενείς αλλαγές μειώνουν δραστικά το εισόδημα όλων μας και κυρίως των νέων συναδέλφων.

Με την έγκριση από το Προεδρείο του νέου εσωτερικού κανονισμού – ποινολόγιου για πρώτη φορά η εταιρία μπορεί να ζητά αποζημίωση από εργαζόμενο που προκαλεί βλάβη στον εξοπλισμό από δόλο. Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι πως και από ποιους άραγε θα αποδίδεται ο τυχόν δόλος στους εργαζόμενους.

Η καθιέρωση της εργασίας με έκτακτη κλήση (On call) σε αντιστάθμισμα της κατάργησης της βάρδιας στην συντήρηση - με πρόβλεψη μάλιστα ποινής σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης.

Με αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρίας τέθηκαν εκτός Σωματείου 72 προϊστάμενοι ονομαζόμενοι Υποδιευθυντές, στερώντας από το συνδικάτο έμπειρους συναδέλφους που μπορούσαν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως και κυρίως σε απεργιακούς αγώνες. Πρόταση μας ώστε με αλλαγή του καταστατικού οι ανωτέρω συνάδελφοι να συνεχίσουν να είναι μέλη του ΠΣΕΕΠ απερρίφθη από το Προεδρείο.

Οι εργαζόμενοι επίσης ζημιώθηκαν μισθολογικά από το πάγωμα των προαγωγών για ένα έτος καθώς και από τη μείωση του προϋπολογισμού για αυξήσεις (κλιμάκια) από το 0,03% σε 0,015%.

Για τον Οικονομικό απολογισμό ψηφίσαμε λευκό καθότι με την ανοχή του Προεδρείου είχαμε συρρίκνωση των αριθμού των μελών του ΠΣΕΕΠ χωρίς αντίστοιχες προσλήψεις με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των εισφορών.
Επίσης η μετατροπή του ΤΑΑΤ από ταμείο στήριξης απεργών συναδέλφων μετατρέπεται σε μηχανισμό χορήγησης δανείων με εμπλοκή σε πιθανές αντιπαραθέσεις με συναδέλφους που δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα τους για χορήγηση δανείου.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι για το νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και μετά την ενημέρωση του αρμόδιου αναλογιστή υπερψηφίσαμε την επιλογή της GROUPAMA προτρέποντας το Προεδρείο να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της ελλιπούς πληροφόρησης που βιώσαμε στην καταγγελία του προηγούμενου συμβολαίου από την πλευρά της Εταιρίας. Άλλωστε μέχρι νεωτέρας οι εργαζόμενοι είναι οι μοναδικοί χρηματοδότες του συμβολαίου.

Συνάδελφοι

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε μαζικά να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ τον απολογισμό δράσης του Σωματείου για το έτος 2014


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι κατάλαβα. Κατάλαβες. Όλοι για την καρέκλα.