Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πεζόδρομος τμήμα της Φιλοπάππου στο 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου!!!


Πεζοδρομείται το τμήμα της οδού Φιλοπάππου μπροστά από την είσοδο του 2ου Λυκείου και ενοποιείται ο χώρος με την υπό κατασκευή Πλατεία Δημαρχείου.
Το τμήμα αυτό της οδού Φιλοπάππου ήταν για δεκαετίες χώρος εγκατάλειψης παλαιών οχημάτων και μηχανημάτων ενώ τα τελευταία χρόνια είχε καταντήσει υπαίθριο ουρητήριο και αυθαίρετη πιάτσα  ΤΑΧΙ.
Επί σειρά ετών οι Σχολικές Επιτροπές πάλευαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η ολοκλήρωση των εργασιών στην Πλατεία Δημαρχείου έρχεται να δώσει λύση και στην παρακείμενη οδό που υποβάθμιζε όλο το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο δεσπόζει το υπερπολυτελές Δημαρχιακό Μέγαρο του Χαϊδαρίου.
Βέβαια πέρα από τις εργασίες ανάπλασης θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα έτσι ώστε να μην μεταβληθεί και ο πεζόδρομος σε χώρο ανεξέλεγκτης στάθμευσης ή εγκατάλειψης οχημάτων και το κυριότερο υπαίθριο ουρητήριο των λαθρομεταναστών που έχουν καταλάβει τα φανάρια στο Παλατάκι και των ταξιτζήδων της γνωστής εταιρείας που έχει καταλάβει τον χώρο.
Εδώ θα είμαστε και θα το παρακολουθούμε διότι πέραν της καλαισθησίας του χώρου τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας με τις γειτνιάζουσες σχολικές μονάδες του 2ου Λυκείου, του 2ου Γυμνασίου, του κλειστού γυμναστηρίου και του παιδικού σταθμού που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες μαθητές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: