Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Όσο γερνάς μαθαίνεις!!!


Τις ιστοριούλες που ακολουθούν τις αλίευσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν άντεξα στον πειρασμό να μη σας τις μεταφέρω…

Ο Πούτσος (427 π.Χ.–347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ανθοπώλης από την Αθήνα, ο οποίος έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά, την γοητεία και το ευγενές του χαρακτήρος του.
Παρόλο που υπήρξε φτωχός, ήταν ο πιο περιζήτητος γαμπρός της αρχαίας Αθήνας και όλοι οι πατεράδες προόριζαν τις ομορφότερες κόρες τους για τον Πούτσο.
Εξού και η φράση: "Το κορίτσι αυτό είναι για τον Πούτσο!".
Όσο μεγάλωνε ο Πούτσος, οι γυναίκες τον λάτρευαν ακόμα περισσότερο.
Όταν περπατούσε στο δρόμο, υπήρχαν ασυγκράτητες γυναίκες που τον φιλούσαν παντού, τον έγλυφαν, τον μύριζαν, τον χάιδευαν και τον έφτυναν.
Όλες αυτές ήταν για τον Πούτσο.
Πραγματικά ήταν αδύνατο να βγάλει κανείς τον Πούτσο από το μυαλό μιας γυναίκας.
Κι απ'το 347 π.Χ που πέθανε κυκλοφορεί η φράση "Τον Πούτσο Κλαίγανε!"

 

Στην Αρχαία Κίνα ζούσε η μικρή ΜΟΥ ΝΙ.
Η μάνα της ήταν πολύ καταπιεστική.
Κάθε φορά που ερχόταν ο δάσκαλος της καλλιγραφίας η μικρή ΜΟΥ ΝΙ έφευγε και η μάνα της φώναζε από το παράθυρο: "ΜΟΥ ΝΙ Καλλιγραφία!"
Επίσης δεν την άφηνε ποτέ να βγει χωρίς καπέλο γι' αυτό και κάθε φορά που η μικρή ήταν να φύγει της φώναζε: "ΜΟΥ ΝΙ, καπέλο!"
Μεγαλώνοντας έγινε η 1η γυναίκα οδηγός ρυμουλκού πλοίων, με συνέπεια κάθε φορά που κάποιος ρωτούσε που είναι η ΜΟΥ ΝΙ, να του απαντούν ότι σέρνει καράβι...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται η επιμόρφωση...

Ο Κώλος!!!

Ο Κώλος ήταν ένας αυστηρός δάσκαλος που ζούσε παλιά την εποχή του 60' στην Ελλάδα, ο οποίος είχε αρκετούς μαθητές εξού και η φράση "Μαθητές του Κώλου".
Kάποτε είχε έρθει και ένας ξάδερφός του στο σχολείο εξίσου αυστηρός λεγόμενος και αυτός Κώλος αλλά εκείνη την στιγμή είχε γίνει ένα αστείο συμβάν εκεί και ξεράθηκαν όλοι στο γέλιο από κει βγήκε και το "Γελάνε όλοι, γελάνε κι οι κώλοι".
Μέτα από πολύ καιρό ο Κώλος πεθαίνει αλλά δεν το ήξερε κάνεις και το μάθανε μετά από 9 μέρες οπού ομάδα μαθητών πήγε στο μνημόσυνο δηλαδή "Στου Κώλου τα εννίαμερα"

petros daout είπε...

Καποτε στη Ρωμαικη εποχη υπηρχε ενας αγροτης ονοματι Αρχιδας καπου στην πελοπονησσο προφανως Κορινθο !!
παντρευτηκε μια κοπελλα και εκανε δυο διδυμα αγορια!!Καθοτιν απο το ονομα του πατερα τα παιδια πηραν το παρατσουκλι Αρχιδια!
Μια φορα τ αγορακια ειχαν φαει πολλα σταφυλια με αποτελεσμα να μεθυσουν οι γονεις φωναξαν το γνωστο μαθητη του Ιποκραττη Αλμπάνη.Αυτος συνεστησε να τουςκανει χλιαρο νερο με αλλατι και νατους το αλειψει στη μουρη!Τα παιδακια ενοχλημενα απ τ αλατι αρχισαν να ξυπνανε!,Τα ειδε η μητέρα τους και απο την χαρα της φωναξε! <> Επισης μια αλλη ψορα μαλλωνε ο πατέρας μ ενα γειτονα για τα ορια των χωραφιων!Ο γειτονας απειλησε ολη την οικογενεια !!Και οπως τα αγορακια ηταν ανεβασμενα στο φραχτη και μουτζώνανε ειπε ο Πατέρας το γνωστο!!<>
Οτανο Αρχιδας γερνουσε αποφασισε να κανει διαθηκη!Πηρε εναν κλητηρα του δημου και γυρναγε την περιουσια του!!και οπως αποφασισε νατην γραφει ελεγε απο οποιο περιουσιακο του στοιχειο περναγε!!<>

Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος είπε...

Μορφωτικό