Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου του ΠΣΕΕΠ για την επίσκεψη του Δημάρχου Ελευσίνας στις ΒΕΕ!!!


Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αρ. Πρωτ: …18……    Ασπρόπυργος 25/01/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες 24/01/13 επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου Ελευσίνας με επικεφαλής το Δήμαρχο Γεώργιο Τσουκαλά, τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας όπου συναντήθηκε με το Σωματείο, μίλησε σε εργαζόμενους και περιηγήθηκε στις νέες μονάδες.
Συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών να υπάρχει συνεργασία και αμφίδρομη ενημέρωση για θέματα που απασχολούν τους πολίτες των όμορων περιοχών. Οι νέες μονάδες του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας, που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από το Σεπτέμβριο του 2012, είναι από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια στον κόσμο με την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει. Η επένδυση ανήλθε στο ποσό του 1,4 δις € εκ των οποίων τα 300 εκ. € επενδύθηκαν σε περιβαλλοντικές μονάδες, όπου μείωσαν όλους τους ρύπους κατά 70% μεσοσταθμικά, αποδεικνύοντας έτσι ότι σε μια δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, ο Όμιλος των ΕΛΠΕ να ολοκληρώνει τις επενδύσεις του σεβόμενος το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και όσους ζουν στη γύρω περιοχή.
Παράλληλα προσέφερε κατά την περίοδο κατασκευής δουλειά σε 3.000 περίπου εργαζόμενους, αύξησε τις μόνιμες θέσεις εργασίας και τόνωσε μέσω του κύκλου εργασιών την τοπική και εθνική οικονομία της χώρας.
Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι όταν τηρούνται όλοι οι κανόνες, οι περιβαλλοντικοί όροι, η υγιεινή και η ασφάλεια, βιομηχανία και πολίτες μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου όπου παράγεται το 45% του ΑΕΠ της χώρας, συμβάλλοντας στην απασχόληση και χτυπώντας έτσι τη μάστιγα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: