Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ημερίδα από το ΠΣΕΕΠ για την Εθελοντική Αιμοδοσία!!!


"Δώσε ζωή είναι στο αίμα σου" ήταν το θέμα της Ημερίδας που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο «ELΕFSINA».
Μια ημερίδα που πραγματικά άφησε άριστες εντυπώσεις και όλοι οι ομιλητές αλλά και οι παρεβρισκόμενοι εξήραν την προσπάθεια του ΠΣΕΕΠ για τον εθελοντισμό στην αιμοδοσία, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον στόχο και σκοπό που έχει το ΠΣΕΕΠ ώστε να ευαισθητοποιήσει περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν αιμοδότες και η τράπεζα αίματος να αποκτήσει περισσότερα αποθέματα. Άλλωστε το Σωματείο μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οφθαλμίδης, σε πολύ δύσκολες στιγμές στο παρελθόν βοήθησε σε μεγάλα ατυχήματα που συνέβησαν, αλλά τώρα καθημερινά βοηθά τους συναδέλφους αλλά και τους συναθρώπους μας που απευθύνονται σε αυτό και έχουν ανάγκη από αίμα.
Στην ημερίδα προσκλήθηκαν και συμμετείχαν, η Α’ επιμελήτρια του Θριασίου Νοσοκομείου, κ. Ιωάννα Αποστολίδου και η προϊσταμένη αιμοδοσίας, κ. Ευαγγελία Αθανασίου, οι οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φόρες είναι παρούσες στην αιμοδοσία του Σωματείου. Οι δύο εκπρόσωποι του Θριασίου νοσοκομείου, αναφέρθηκαν στην Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών του ΠΣΕΕΠ, τα οποία με την προσφορά τους έχουν «σώσει» μέχρι τώρα περισσότερους από 5.000 ασθενείς συνανθρώπους μας, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση αλλά και πηγή αισιοδοξίας.
Το λόγο επίσης πήρε ο Διοικητής του Θριασίου Νοσοκομείου, Άγγελος Αντωνίου, ο οποίος ευχαρίστησε το ΠΣΕΕΠ για την συνεισφορά του στην αιμοδοσία, καθώς και τον όμιλο ΕΛ.ΠΕ για την διαχρονική του προσφορά στο νοσοκομείο, αλλά κυριώς γιατί είναι ένας απο τους βασικούς συντελεστές που το Θριάσιο απέκτησε έναν υπερσύγχρονο εξοπλισμό που αφορά τον κορωνοϊό.
Σημαντική ήταν και η ομιλία της εκπροσώπου του ιδρύματος «Όραμα Ελπίδας», κ. Πηνελόπης Σαμαρά για τον εθελοντισμό του Μυελού των Οστών, που εξήγησε την απλότητα της διαδικασίας και συνάμα την αναγκαιότητα της προσφοράς.
Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ, Σπυρίδωνα Θεοτόκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλάνο για τον "κύκλο ζωής" που ανοίγει το Σωματείο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού των εργαζομένων, όπου θα μπορούν να προσφέρουν αίμα στην Τράπεζα Αίματος του ΠΣΕΕΠ, δίνοντας τον ΑΜΕ 11395 πριν από κάθε αιμοδοσία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, ο Βουλευτής, Ευάγγελος Λιάκος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας - Μαγούλας, Αργύρης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων ΕΛ.ΠΕ., Σωτήρης Αναστασιάδης και ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ., Αλέξανδρος Τζαδήμας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή Αναμνηστικών Τιμητικών Διπλωμάτων στους παρόντες συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες, από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ, Παναγιώτη Οφθαλμίδη.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: