Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Θλιβερό καθήκον μας οδήγησε σήμερα στον μαρτυρικό Αετό Μεσσηνίας!!!


Θλιβερό καθήκον μας οδήγησε σήμερα το πρωί στα πάτρια εδάφη, στον μαρτυρικό Αετό Τριφυλίας - Μεσσηνίας στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 72η επέτειο του ολοκαυτώματος.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, παραμένουν ζωντανές από την παιδική ηλικία, στη μνήμη μου, οι αφηγήσεις του πατέρα μου για τα γεγονότα εκείνων των ημερών.

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια στις 11 το πρωί στο χώρο του Μνημείου ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλιφέρη και ο Δήμαρχος Νικαίας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Ευστάθιος Παρασκευόπουλος, ιστορικός και συγγραφέας, ενώ μετά την ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και καταθέσεις δάφνινων στεφανιών.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων οι διοργανωτές προσέφεραν εδέσματα και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.
Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε την Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, την Αικατερίνη Αργυροπούλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Παναγιώτη Αλευρά τ. Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Να σημειώσουμε ότι θύματα ήταν από τον μαρτυρικό Αετό οι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης).
Από τα γειτονικά χωριά οι: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: