Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΠΣΕΕΠ: Συγκεκριμένες λύσεις άμεσα!!!


Αρ. Πρωτ: …175… Ασπρόπυργος 09/07/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 8/7/13 το Σωματείο συναντήθηκε με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ για να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Εταιρεία και τις λύσεις που απαιτούνται.
Από την πλευρά της Εταιρείας ο Δ/νων Σύμβουλος κος Ι. Κωστόπουλος, έκανε μια παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων και των προοπτικών των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με το πως βλέπει αυτός τα πράγματα στην εγχώρια συγκυρία και τις διεθνείς εξελίξεις.
Δυστυχώς δεν περιμέναμε διαφορετική προσέγγιση από τον κο Κωστόπουλο, άλλωστε είχαμε ενημερωθεί και για τον απαράδεκτο, ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο που παρουσίασε στα στελέχη της Εταιρείας την κατάσταση και τον πανικό που προσπάθησε να σπείρει, με εντολή μάλιστα να τον αναπαράγουν σε όλους τους εργαζόμενους!!! Και ενώ συμφώνησε με εμάς πως ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αυτό ακριβώς προσπάθησε να μεταδώσει στους εργαζόμενους.
Μόνο που το Σωματείο δεν ήταν το βολικό ακροατήριο που του αρέσει να βγάζει λόγους και όταν εισέπραξε τον αντίλογό μας για τα στοιχεία που μας παρουσίασε αλλά και για τις λύσεις που απαιτούνται, έχασε τον έλεγχο και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με ένα ξέσπασμα αψυχολόγητο ενάντια στους εργαζόμενους, το Σωματείο και στο τέλος ενάντια στην ίδια τη λογική, αφού έπεφτε σε φανερές αντιφάσεις αναιρώντας μέσα σε λίγα λεπτά όλα όσα είχε πει στην αρχική του εισήγηση.
Το Σωματείο εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τις ευθύνες που έχει απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και την ίδια την Εταιρεία και τις απαιτήσεις της δουλειά μας (σαν βαριά χημική βιομηχανία), δεν παρασύρθηκε από την συμπεριφορά του κ. Κωστόπουλου και τον ανακάλεσε στην τάξη. Απαίτησε σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων και συγκεκριμένες λύσεις άμεσα, αφού πολλά από τα προβλήματα δεν σηκώνουν άλλη καθυστέρηση και αφορούν πλέον την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και των Τμημάτων.
Απορρίψαμε τα παράλογα ιδεολογήματά τους όπως «όταν οι διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για τα ΕΛΠΕ (μια μεγάλη και σοβαρή εταιρεία εντάσεως κεφαλαίου και όχι βιοτεχνία), φταίνε οι εργαζόμενοι»!!!
Απαιτήσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν Διοίκηση του πιο μεγάλου και ισχυρού βιομηχανικού Ομίλου στη χώρα και να πάψουν να «κλαίγονται» για το πόσο άτυχοι είναι που «τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμεναν». Ας κάνουν και αυτοί αυτό που ζητάνε από όλους τους εργαζόμενους. Ας εντείνουν τις προσπάθειές τους δίνοντας θετική διέξοδο και λύσεις στα προβλήματα που η συγκυρία και οι εξελίξεις βάζουν αλλά και στα καθημερινά κρίσιμα θέματα που απαιτούν συγκεκριμένη αντιμετώπιση και όχι θεωρίες πανικού και κυνήγι μαγισσών.
Δεν αποδεχόμαστε τα παράπονα περί μεγάλου αριθμού Δ/ντων όταν ακόμα και σήμερα οι ίδιοι προσθέτουν νέους με παχυλούς μισθούς!!!
Δεν αποδεχόμαστε ότι, όταν τα margins πέφτουν, η λύση είναι η μείωση προσωπικού και κλείσιμο μονάδων. Αντίθετα, όταν δυσκολεύουν τα πράγματα απαιτείται η καλύτερη, παραγωγικότερη και κυρίως ασφαλέστερη λειτουργία των εργοστασίων, που είναι η μόνη εγγύηση και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα σαν ΕΛΠΕ, απέναντι σε μια οικονομία που παραπαίει και δεν παράγει τίποτε πλέον.
Για τους λόγους αυτούς απορρίπτουμε και τα όσα απαράδεκτα λένε για αναστολή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων (στην Εμπορία, στα Χημικά ή στις Διοικητικές Υπηρεσίες).
Είναι εξωφρενικό να μας λένε ότι περισσεύει κόσμος και την ίδια στιγμή να φέρνουν εργολαβικούς στα Τμήματα.
Ας το καταλάβουν καλά οι κύριοι που έχουν την ευθύνη της Διοίκησης των ΕΛΠΕ.
Ξεκαθαρίζουμε στη Διοίκηση των ΕΛΠΕ, στους Διευθυντές και τα στελέχη των Μονάδων και των Τμημάτων. Δώστε λύσεις αντί για απειλές και φόβο.
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες που η θέση και ο ρόλος σας απαιτεί. Για ότι συμβεί από τώρα και στο εξής, σας καθιστούμε προσωπικά και συνολικά υπεύθυνους. Σας καλούμε να γίνετε μέρος της λύσης και όχι αιτία προβλημάτων.
Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους είναι εδώ, σαν το μόνο σταθερό και ανεκτίμητο κεφάλαιο των ΕΛΠΕ, παράγοντας και προϋπόθεση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Απαιτούμε σεβασμό και στήριξη. Κάθε άλλο σχέδιο και θεωρία διάσπασής μας με «στοχευμένες αποχωρήσεις» ή κινδυνολογίας με δήθεν κλείσιμο μονάδων, θα μας βρει όλους απέναντί τους, ενωμένους, αποφασισμένους.
Γνωρίζουν πολύ καλά από το πρόσφατο παρελθόν, πως το εννοούμε και δε θα κάνουμε πίσω. Αυτός ο αγώνας δεν αφορά τα βιογραφικά των Διευθυντών. Αφορά τις ζωές των εργαζομένων. Τους προειδοποιούμε λοιπόν. Ας σταματήσουν τα επικίνδυνα και ανεύθυνα παιχνίδια! Ας δώσουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα τώρα!
Τότε να είναι σίγουροι, πως θα έχουν για σύμμαχο και συμπαραστάτη τους, στην προσπάθεια να ξεπεράσει η Εταιρεία τις δυσκολίες των καιρών, το πιο σπουδαίο κεφάλαιο κάθε σοβαρής επιχείρησης. Τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση της Εταιρείας σε ουσιαστικό διάλογο για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

ΕΝΤΟΛΗ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, νέοι και νέες

Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 20:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την «ανάπτυξη». Αυτή την στήνουν πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν θα πεινάσουν αυτοί, δεν θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δεν θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων.
Κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν νέο νομοσχέδιο σκούπα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
* Συζητούν για νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να πέσουν στον κατώτερο μισθό και αυτός με τη σειρά του να πάει ακόμα παρακάτω.
* Συζητούν και προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
* Συζητούν για απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!
* Συζητούν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
* Προετοιμάζουν νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.
Αυτά δείχνουν όχι τη δυναμική και την υπεροχή τους αλλά τον φόβο τους. Στους περιβόητους «επενδυτές» διαφημίζουν ότι όχι μόνο θα έχουν στη δούλεψη τους φθηνούς εργάτες αλλά αλυσοδεμένους και φιμωμένους. Αυτό εννοούν «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον». Αυτό σημαίνει η νέα Ελλάδα της συγκυβέρνησης, νέα Μανωλάδα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της.
Το νομοσχέδιο σκούπα έρχεται να προωθήσει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην εκπαίδευση, στους Δήμους και να νομιμοποιήσει το σχεδιασμό για κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων, παιδικών σταθμών.
Οι συντάξεις και η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο νέων περικοπών. Την ίδια στιγμή που μειώνουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους και τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων, κυνηγούν τους εργαζομένους με νέους φόρους και κατασχέσεις σπιτιών για ψίχουλα.
Συνάδελφοι,
Με το συλλαλητήριο στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης.
Στηρίζονται στην μοιρολατρία που οι ίδιοι καλλιεργούν. Μην ακούτε τους παπαγάλους της μεγαλοεργοδοσίας. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.
Στηρίζονται στα κόμματα της Ε.Ε. που τρομοκρατούν με ψευτοδιλήμματα.
Στηρίζονται στις προδοτικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν τον σφαγιασμό των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων με υπουργική απόφαση.
Όμως εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων.
* Δουλειά για όλους
* Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
* Σταθερό ωράριο, 5μερο-7ωρο-35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
* Κάτω οι φόροι
* Αποδέσμευση από την ΕΕ
* Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.