Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κώλους!!!


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου θα ξεκινήσει το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού, το οποίο θα εγκαινιαστεί την ίδια ημέρα.
Η κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας κόστισε 12,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ και αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου, το οποίο μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο αναφοράς για τη χώρα.
Διαθέτει πολύ μεγάλη κεντρική σκηνή, ίσως τη μεγαλύτερη σκηνή ελληνικού θεάτρου, επιφάνειας περίπου 1.500 τμ, μαζί με τα παρασκήνια.
Στην αίθουσα θεατών και τους εξώστες υπάρχουν 675 θέσεις, με δυνατότητα αύξησης, και 15 ειδικές θέσεις για ΑμεΑ. Επίσης, διαθέτει χώρο ορχήστρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.
Εκτός από την κεντρική αίθουσα υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα δοκιμών, επιφάνειας περίπου 350 τμ, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των χορευτών, αλλά και τη διενέργεια παράλληλων, με την κύρια αίθουσα, εκδηλώσεων.
Επιπλέον, διαθέτει αποδυτήρια -ατομικά και ομαδικά- χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκης, κυλικείο καθώς και φουαγιέ.
Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας κατασκευάστηκε με γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια και με τις ειδικές προδιαγραφές για την τέχνη του χορού, τόσο στην παραγωγή όσο και στην παρουσίαση, ώστε να προσφέρει νέα δυναμική και προοπτικές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, προετοιμάζοντας και φιλοξενώντας απαιτητικές παραστάσεις χορού, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες εκδηλώσεις, όπως όπερα, συναυλίες και συνέδρια.
Από την Τετάρτη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων, στο Πνευματικό Κέντρο, για όλες τις παραστάσεις του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 5 έως 20 ευρώ.

Και ενώ μόλις χθες σας παρουσιάσαμε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", άλλο ένα μεγαλόπνοο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πνέει τα λοίσθια, σήμερα λάβαμε από τον συμπατριώτη μας Νίκο Φωτέα την ακόλουθη επιστολή για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, την ίδια ώρα που είναι έντονος ο προβληματισμός και οι συζητήσεις για τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας που πλέον έχουν πάψει να εξυπηρετούνται...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρ όλο που από την αρχή της παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζουμε σε κάθε μελέτη μεγαλοϊδεατισμού του Δημάρχου, εάν υπάρχει συνοδευτική μελέτη κόστους οφέλους, διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι αυτές είναι περιττή πολυτέλεια. Επιτέλους κατανόησαν ότι οι μελέτες αυτές δεν είναι για το θεαθήναι και εκ του περισσού, αλλά έπρεπε να έλθει η κρίση για να γίνει αυτό κατανοητό, με τελευταίο κρούσμα το Μέγαρο χορού. (Με ετήσιο κόστος λειτουργίας 1.000.000 ευρώ, που θα τα πληρώνει ποιος άραγε;)
Άλλη μια φορά έβαλαν το κάρο μπροστά από το γάιδαρο και τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Ο σοφός λαός μας λέει: Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κ----ς.

Ν. Α. Φωτέας
Μηχανολόγος μηχανικός,
Δημοτικός Σύμβουλος,
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "Πρωτοπορία"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: