Σήμερα σας έχω μία συνταγή… κόλαση!!! Υγρό κέικ σοκολάτας, με πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια… Ένα κέικ ηφαίστειο με λάβα του την ακαταμάχητη πραλίνα που ξεχειλίζει από το κέντρο του… Τα λόγια είναι περιττά, πάμε να δούμε τη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
• ½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 1 κούπα + 2 κουταλιές της σούπας γάλα
• 4 μικρά αυγά
• 60γρ. βούτυρο, λιωμένο
• 200γρ. κουβερτούρα
• 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού (περίπου 100γρ.)
• 3 χούφτες φουντούκια
• 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην αρχή τα φουντούκια μας θα ζαχαρώσουν και στη συνέχεια θα καραμελώσουν. Δε σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε το σκοπό μας. Σε περίπτωση που δε θέλετε να τα καραμελώσετε μπορείτε απλώς να τα καβουρδίσετε ή να τα βάλετε ωμά. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα και την κρατάμε και αυτήν στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη λιωμένη κουβερτούρα και την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και το μείγμα μας να γίνει σοκολατένιο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα μας, το μισό μείγμα με το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε ξανά για τελευταία φορά. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού. Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μακρόστενη, αφού πρώτα την έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποια από αυτές τις φόρμες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασσική φόρμα με την τρύπα στη μέση. Με αυτήν τη φόρμα δε θα βγει υγρό το κέικ, όμως θα βγει εξίσου νόστιμο! Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Το κέικ μας στο κέντρο θα βγει υγρό και θα ξεχειλίζει σοκολάτα. Το πάνω μέρος από το κέικ θα σκάσει λίγο και ίσως κατακάτσει. Μην αγχωθείτε! Συμβαίνει λόγω της ρευστής σοκολάτας. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Εγώ το σέρβιρα με τριμμένη λευκή σοκολάτα και φουντούκια.
Καλή μας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !