Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Υπέροχα ελιόψωμα και τυροελιόψωμα!!!


Σήμερα σας έχω υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για ελιόψωμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλές ελιές, δυνατά χέρια για ζύμωμα και υπομονή για να φουσκώσουν. Πάμε να δούμε τη συνταγή μας;

Τι θα χρειαστούμε:

• 500-600γρ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
• 2 φακελάκια μαγιά
• 1 + ¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ρίγανη
• 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1 μικρό κομμάτι φέτα, θρυμματισμένη
• 3 χούφτες ελιές (100-150γρ περίπου), κομμένες σε ροδέλες
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες το μείγμα μας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια μας βάζουμε επιπλέον αλεύρι, αν βλέπουμε ότι είναι σκληρή ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό χώρο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας. Αφού περάσει η ώρα και το ζυμάρι μας έχει διπλασιαστεί σε όγκο, ρίχνουμε μέσα τις ελιές και ζυμώνουμε πολύ καλά να πάνε παντού στη ζύμη. Το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Στη μισή ζύμη ρίχνουμε μέσα τη θρυμματισμένη φέτα μας και ζυμώνουμε καλά άλλη μία φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Χωρίζουμε τις ζύμες σε μικρότερα μπαλάκια. Ό, τι μέγεθος επιθυμείτε. Εγώ τα έκανα ώστε να βγουν ατομικά και κάθε κομμάτι μου έβγαλε από 3 ελιόψωμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό χώρο να φουσκώσουν για περίπου μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα ελιόψωμα και τα τυροελιόψωμα είναι έτοιμα και γεμάτα αρώματα! Για καλύτερη γεύση και περισσότερα αρώματα δοκιμάστε τα αφού κρυώσουν!






































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !