Κάθε Μεγάλο Σάββατο βράδυ, το έθιμο προστάζει να φάμε μαγειρίτσα! Μπορεί φέτος η Ανάσταση να έγινε στις 9 και όχι στις 12, το έθιμό μας όμως δεν αλλάζει. Γι’ αυτό και εμείς σας ετοιμάσαμε μια παραδοσιακή, καλαματιανή συνταγή μαγειρίτσας, που θα κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να τη δοκιμάσουν!
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 συκωταριά, σε κομμάτια
• 1 πατσά, σε κομμάτια
• 4 ποδαράκια
• Λίγα αρνίσια παϊδάκια
• 1 κιλό χόρτα (Αντίδια, Ραδίκι πικρό, Ραδίκι γλυκό)
• Λίγα φύλλα μαρουλιού
• 1 ματσάκι μάραθο
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 4-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• Χυμό ντομάτας
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Λεμόνι και 2 αυγά για το αυγολέμονο
Εκτέλεση:
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά, την πατσά, τα ποδαράκια και το αρνί. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα, και το μάραθο και σοτάρουμε. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον ξύνουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε για 1.30-2 ώρες. Αφού περάσει η ώρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα μας και το μαρούλι. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν τα χόρτα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ένα μέρος από το ζωμό του φαγητού μας μέσα στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας ψηθεί το αυγό. Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα μας ζεστή! Στις φωτογραφίες θα δείτε και το λαμπρόψωμο που μας ετοίμασε η αγαπημένη μας γειτόνισσα, Θοδώρα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !