Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Πεντανόστιμοι και νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες!!!


Μεγάλη Παρασκευή και σας έχω μία νηστίσιμη συνταγή και μάλιστα χωρίς ελαιόλαδο για όσους ακολουθούν αυστηρά τη νηστεία. Νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες λοιπόν, πολύ αφράτους, μυρωδάτους και χορταστικούς για σήμερα! Με αγνά υλικά και αρκετά μυρωδικά που δίνουν επιπλέον γεύση στο φαγητό μας. Πάμε να δούμε τα υλικά μας!

Τι θα χρειαστούμε:

• 5-6 κολοκύθια, σχετικά μεγάλα
• Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
• Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 
• 3-4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά, τριμμένη 
• ½ - 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
• Αλάτι και πιπέρι 
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε να μην «γρατζουνάνε». Τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη και στη συνέχεια τα στύβουμε να φύγει η περιττή υγρασία. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το μείγμα μας θα είναι έτοιμο όταν θα είναι αρκετά σφιχτό ώστε να μπορεί να πλαστεί μία κεφτέδα, αλλά ταυτόχρονα και ζουμερό, ώστε με το τηγάνισμα να παραμείνει ζουμερή η γέμιση. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια πλακουτσωτά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τους σερβίρουμε ζεστούς. Εγώ τους συνόδευσα με σαλάτα, πίτες και ρεβιθοκεφτέδες, επίσης νηστίσιμους!!!





















Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !